Áldott Békés Karácsonyt – hirdetőinkből állt össze a  csuda csapat – aki számít az itt van köztünk

Mackó János a gráf rendszergazdája tervezte, kivitelezte ezt a pompás üdvözlő lapot. Ahogyan kértem, sikeresen összeválogatta mindazokat akik  hűséges  partnereink voltak az idén és remélhetően jövőre is velünk tartanak. Balról jobbra kezdem, érzékeltetem, hogy milyen vegyes baráti társaság szövődött ezen a portálon. Csak úgy mondom, több minisztérium és önkormányzat hivatalos támogatásával sikerült fenntartanunk az oldalt. Amelynek a látogatottsága immár hetente több mint fél százezer, s nemcsak a régióból tevődik össze. Sok idegenbe szakadt honfitársunk rendszeresen belátogat, hátha valami hazai kóstolóra lel. A támogató  önkormányzatok közül találomra említem meg, a Szikszóit, a Mezőcsátit és a Tiszaújvárosit. Mindannyian a Nemzeti Kulturális Alappal társulva támogatták az idén megjelent könyveimet is. Hozzájuk csatlakozott mecénásként a Jánosik és Társai Kft, amely immár a legrégibb hirdetőnk.

Nem fontossági sorrendben írom, de a világ egyik legismertebb, legfinomabb kávéját is mi reklámozzuk.  A Caffebrando Nord Kft tulajdonosa a kávéval , a kávézással összefüggő valamennyi fontos terméket forgalmazza a vendéglátósoknak. Így aztán ugyancsak hirdetjük a City Hotelt, a Drót bisztrót, a Calypso éttermet, a bécsi Hotel Continental panziót a miskolciak törzshelyét. Tarnai Tibor a hotel tulajdonosa állandó szereplője a portálunknak. S ha gasztronómiáról van szó nem hagyhatjuk ki Zarándy Vilmos Sárga borházát és Takács Tibor barátom Vécsecity szállóját. Az utóbbiban több kellemes napot tölthettem el ebben az esztendőben.  Ugyancsak megtalálható a sorban Mészáros úr reprezentatív Lévay villa szállója is. Ahol nem akárkik szoktak megszállni mostanában. S itt van még a szerencsi Buffalo étterem, ahol a madagaszkári borslevesük utánozhatatlan, s felejthetetlen.

 Kicsi a bors , de erős, ki ne hagyjam a kedvencem a Kazinczy utcai Talon palacsintázót, ahol az ország legnagyobb finomságát kínálják. Itt a gráfon. S ha már épületekről is szó esik,  Karnóczi István a Miskolc Lift, felvonó és szerviz reklámja is csak nálunk jelenik meg.

Kereskedő szolgáltató.  Itt van a Porsche Hungaria. Nem véletlenül magam is egy Skoda Szuperbét nyúzok. Persze ha a kedvem úgy tartja kocsikázhatok egy kört a Miskolci Limuzin cirkálóin is. Ez az a cég amely nélkül lehetetlen pompás esküvőt vagy világraszóló bulit rendezni. A négykerekű országúti csatahajóit már jól ismerik Miskolcon. S ha netán, véletlenül kitörne, megsérülne a szélvédője – semmi gond itt van még a Pilkington autós szélvédő szerviz a Szendrei utcában.  Vezetője Béres Pali segít a bajban.

A nagy csapatban van még a Gold GSM, az Észak-Magyarországi Horgászegyesület, a Népkerti Autóbázis , a Kerégyártó és Társai valamint a Piaetás temetkezési szolgálat. Itt van még az Andrássy úti nevezetes antikvárium ahol adják veszik a könyveket. A szolgáltatások között bizalommal ajánlom a Fintor duguláselhárító szakszolgálatot és  Elek András KÖL-Szer kölcsönzőjét. Szlogenük – ne költsön vegyen inkább kölcsön. S, hogy milyen igazuk van. Magam is felvásároltam az össze csicsás szerszámot, ám ha szerelni támad kedvem sosem találom meg azt amire éppen szükségem volna. S ha már keresünk – itt van ősidők óta a portálon Piroska Zenit társkereső szolgálata. Egyszer összeszámoljuk – most karácsony táján illene is – hogy mennyi párt sikerült közösen összehoznunk egy életre. Egy újra.

Ha kihagytam volna valakit, valamit az a véletlen műve. Pótolom.