Dr.Hörcsik Richárd  évértékelője – 36 milliárd forint térségi fejlesztésre van igény

2016. december 16-án Telkibányán tartotta hagyományos évértékelő összejövetelét a Borsod-AbaújZemplén megyei 5. számú választókerület. Az eseményre Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő valamint szakmai kabinetének szervezésében került sor. Az összejövetelen a választókerület 98 településének polgármesterei valamint az országgyűlési képviselő közösen zárták az idei évet, és összefogásban tervezték meg a következőt.

Beszédében Dr. Hörcsik Richárd ismertette, hogy az összefogás keretében idén leadott térségi fejlesztési igény megközelíti a 36 milliárd forintot. Ezen belül is kiemelt összegű fejlesztést jelent a TOP (Területi Operatív Program) keretében benyújtott fejlesztési igény, amely önmagában mintegy 17,5 milliárd forintot tesz ki. Nagy súllyal esnek latba a GINOP-os valamint a határon átnyúló, úgynevezett SK-HU felhívások is, és 100 darabot meghaladó támogatási kérelem érkezett a térségből a Vidékfejlesztési Programra (VP).

A hangsúly az idén elvégzett munka értékelését követően a 2017-es fejlesztési lehetőségekre terelődött. Ezzel kapcsolatosan a képviselő rámutatott, hogy a települési érdekek fontossága mellett, a térségi, koncepcionális fejlesztések összefogást, együttműködést kívánnak meg. Ezért a képviselő, a szakmai kabinet és a választókerület mintegy 98 polgármestere a tavalyihoz hasonlóan közös, koncepcionális fejlesztést fog megvalósítani 2017-ben is.