Placebo a patikában – mi legyen a desszert – ki mit szed – elégedettek a kínai piaci Viagrával – nem lesz anti-vakarin mellékhatása

Kiemelt anyagi támogatója vagyok a nemzetközi gyógyszeriparnak. Természetesen az úgynevezett gyógynövényeket tartalmazó készítményeket is megvásárolom. Főleg ha szépen csomagolták. annyira bízom az orvosok tudományában, hogy minden receptet kiváltok. Hátha alapon az utolsó pirulának is megelőlegezem a bizalmat, próbálok hinni abban, hogy csökkenti a vérnyomásom, megszünteti a szédülésem, ellazít és rendszeresen szedem megfiatalodom. Mert a hit a legfontosabb. Ma se kerültem el a Népkerti patikát, kedvenc gyógyszertáramat és amikor végeztem volna csak úgy merő mókából rákérdeztem – van e placebójuk. Korábban, máskor a nagy halom családi célra bespájzolt patikaszer láttán a feleségemnek telefonálok hogy – akar e még valami desszertnek is valamit. Most leragadtam a placebónál.

Zsuzsa doktornő a patika tulajdonosa meghökkentett. Volt, minden színben és formában, de már kifogyott. A miskolci Galenus laborban gyártották és vitték mint a cukrot. Ugyanis aki nem tudná a placebo nem más mint egy olyan pirula, tabletta vagy kapszula ami semmi hatóanyagot nem tartalmaz.  Szerintem ez a világ leghasznosabb, s legjobb üzlete. Ezek a bogyók ártalmatlanok még anti-vakarin hatásuk sincsen. Szépen csomagolva meg kívánatosak.

Megtudtam, ezeket azoknak ajánlották akik nem hitték el, hogy nekik nincs szükségük medicinára. Drága édesanyám 95 esztendősen Panangint és folsavat szedett. Nem volt másra szüksége. Szerencsére annyira patikaszer ellenes volt, hogy a még kiváltottakat is elhajigálta. Meggyőződése volt, hogy minden gyógyszer méreg. S micsoda igaza volt. Számos patikust ismerek akik képtelenek lenyelni az általuk is forgalmazott szereket. Hiába ismerik az összetételét.

Jómagam vitamin hívő vagyok. Elhiszem a reklámoknak, hogy vegyi úton is begyűjthetem a szervezetnek szükséges elemeket.  Vigyázat ez mese.

A placebo lényege, hogy aki kapja ne tudja, hogy a színes tabletta csak álpirula. Higgye azt, ezzel az életét mentik meg . És akkor ezt úgy szedi be, olyan átéléssel gyűri magába, hogy végül a hit erejével egészségessé válik. Vagy válhat.

Tessenek újra árulni placebót a miskolci gyógyszertárakban! Sok színeset és nagyon olcsón. Olyanokat amelyeket markostul lehet szedni, de csak főorvosi receptre. Társadalombiztosítási támogatással.

Állítólag a piacon árulnak kínai Viagrát. Kéket, persze, hogy olyan halványkéket. Viszik mint a cukrot. Noha tudhatnák, hogy ez is csak placebo, ételfestékből gyúrják valahol Szecsuánban.  Nem kell tartaniuk a reklamációtól.  Ki volna az aki áruson kérné számon, hogy nem jött össze a hétvégi légyottja. Akinek meg bejött, higgye azt, hogy a pirulának köszönheti a feléledő csodát.