Közgazdaságtudományi egyetem   Szóvivői Szak –   magas színtű képzés indul – ha szeretne a kormány ügyeiről beszélni  – önök vajon kikre emlékeznek, ki volt a legszuperebb

 

Vajon ki emlékszik még a korábbi kormányok szóvivőire?  Ha megerőltettem a szürkeállományom maradékát eszembe jut egy bajuszos raccsolós, beszédhibás öregúr. Talán előzőleg Londonban volt nagykövet. Majd a rendszerváltás után a legszimpatikusabb Juhász Judit volt aki korábban rádiózott. Kellemes hangja volt. Beugrik még , Borókai Gábor aki nagyon élethűen referált.  Meggyőzően helyt állt.  Havas Henrik hét napig államtitkári rangban robotolt.  Ebéli múltjából mind a hét napját elmesélte. Utólag. Aztán volt a Gyurcsány kormányban  – nem jut eszembe a neve – egy roma származású, csuda intelligens fiatalember, aki szerencsétlen módon önkezével vetett véget az életének.

Úgy hírlik valamennyi szóvivőt a média berkeiből halászták ki.  Mondván ki ha nem ők, képesek a kollégákkal kommunikálni. Úgy tűnik ma már  ez kevés – egyetemi rangra emelik a képzést. Talán az újságírásnak is vissza kellene szerezni az ilyen szintű presztízsét. S innentől jöjjön a felhívás – hogyan lehet Önből is szóvivő.  Persze nem rögtön a kormány képviseletében.

A Soproni Egyetem (volt Nyugat-magyarországi Egyetem) a 2017/2018. évi tanévben, 2017. februárjától elindítja a szóvivő és kommunikációs tanácsadó szakot, valamint a szóvivő és kommunikációs szakközgazdász szakot, elsősorban az egészségügyi szakterületekhez kapcsolódóan. A szóvivőképzés két féléves, az előadások helyszíne Budapest.

 

A program célja jól képzett, hatékonyan kommunikáló, az intézmények értékeit, érdekeit, szakmai munkát a különböző a társadalmi csoportok, (ön)kormányzati szervek és hatóságok felé megjeleníteni tudó, a célcsoportok számára fontos információkat közvetlen és közvetett formában (a helyi és országos médiumok segítségével) eljuttatni képes szóvivők képzése. Olyan specialistákat képeznek, akik képesek lesznek a hazai és nemzetközi és ágazati intézmények, szakmai érdekképviseletek, civil szervezetek külső kommunikációjának tervezésére, koordinálására és megvalósítására, konfliktusaik kezelésére, valamint különböző rendezvényeik megszervezésére.

 

Jelentkezhetnek:

Szóvivő és kommunikációs tanácsadó szak:
a szakirányú továbbképzésbe történő belépésnél előzményként elfogadható szakok: egészségtudomány, társadalomtudomány, jogi és igazgatási, pedagógusképzés, művészeti, művészetközvetítési, műszaki, informatikai, természettudomány, bölcsészettudomány, nemzetvédelmi és katonai, agrártudomány, sporttudomány képzési terület mesterképzési vagy egyetemi szakjai.

Szóvivő és kommunikációs szakközgazdász szak:
A képzésben a mesterfokozatú MA/egyetemi okleveles közgazdász szakképzettséggel rendelkezők vehetnek részt.

Jelentkezési határidő: 2017. január 27.

Információk: http://www.ktk.nyme.hu/meghirdetett_kepzesek_201609.html