Mire figyeljünk fürdőszoba felújításakor –   Fintor Anita létesítménymérnök, energetikai tanúsító tanácsai

Szinte minden ember életében eljön az az időszak amikor fel kell újítani a fürdőszobát például használt lakás vásárlásakor vagy mert meguntuk, hogy csöpög a csaptelep, illetve divatja múlt a burkolat. Szakember választásánál figyeljünk oda néhány dologra.

Először is ismerőst, rokont ne válasszunk a felújításhoz, csak akkor ha nagyon sok pénzünk van és nagyon sok időnk.

Nézelődjünk az interneten ötletek és kivitelezők után.

Nagyon pontosan határozzuk meg mit is szeretnénk. Legyen fürdőkád vagy zuhany? A mosógép maradjon a fürdőszobán vagy helyezzük át a konyhába, háztartási helyiségbe.

Milyen világítást szeretnénk. Ki kell e cseréltetnünk az ajtót, az ablakot.

Kérdezzük meg az ismerőseinket, hogy ők kivel újítatták fel a fürdőszobájukat, mennyire voltak megelégedve a mesterrel és ajánlanák-e a mesterüket másoknak is, illetve ha újra kezdenék ismét rá bíznák-e az otthonukat.

Miután találtunk néhány kivitelezőt kérjük be az árajánlatokat helyszíni felmérés keretében.

Fontos, hogy tudassuk a mesterrel az igényeinket, kérjünk tőle tanácsot a fürdőszoba elrendezésében.

Ma már miskolcon is megoldható, hogy belsőépítész készítsen számunkra 3d látványtervet, melyben valósághűen tudjuk látni az elképzeléseinket.

Mielőtt a felújításba kezdünk, különösen fontos régebbi lakásnál például a villanyvezetékek cseréje, ezért hasznos villanyszerelővel egyeztetnünk.
Mindenképpen cseréltessük ki a vízvezetékeket, szennyvízvezetéket is, ne csak a látszólagos dolgokra figyeljünk oda a felújítás során.

Kád beépítésnél alakítassunk ki szerelőnyílást, hogy a későbbiekben egy esetleges dugulás esetén ne kelljen a kád oldalát szétbontani a szerelőnyílás hiányában.

Figyeljünk oda a megfelelő helyeken a vízszigetelés kialakítására. Csaptelepek kiválasztásánál kérjük ki a vízvezeték szerelő tanácsait, óvakodjunk az olcsó kínai csaptelepektől, ugyanez vonatkozik a csempék és padlóburkoló lapok vásárlására is.

 

Miután bekértük az árajánlatokat nézzük meg a mesterek weboldalát, facebook oldalát, referencia képeit. Ezután döntsünk egyikük mellett, tanácsos, hogy a legolcsóbbat és a legdrágábbat ne válasszuk. Burkoló szakember választásánál hasonlóan járjunk el.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján mindenkit óva intek az ezermesterektől.

Ahogyan kenyeret a kenyérboltból, cipőt a cipőboltból érdemes vásárolni, úgy a fürdőszobánk felújítását is megfelelő szakemberrel érdemes elvégeztetni.

 

Ha nem szeretnénk bontani, a felújítás alatt dobozokat cipelni, mestereket kerülgetni, porban járkálni majd takarítani, erre is van megoldás. 5 napig miskolctapolcán wellness szállodában pihenhetünk, mialatt Fintor Zsolt és csapata felújítja és kitakarítja fürdőszobánkat, úgy, hogy nekünk csak néhány döntést kell meghoznunk, majd 5 nap pihenés után élvezhetjük a wellnesst saját, tiszta fürdőszobánkban.

 

 

Fintor Zsolt 0630 229 6420

www.duguláselhárítás.com

 

Wellness fürdőszoba felújítás Fintortól:

Akkor hívjon

# ha 5 nap alatt akar új fürdőt

# ha előtte lakberendező által 3d látványterven kívája eldönteni az elrendezést, a burkolatokat

# ha segítséget szeretne az anyagválasztáshoz

# ha nem akar a törmelékkel bajlódni

# ha nem akar takarítani

# ha idegbaj helyett inkább 5 napig egy wellness szállodában pihenne, miközben mi mindent megcsinálunk Ön helyett.

Hát ezért wellness fürdőszoba felújítás a Fintoréké. Fintor Zsolt 06302296420

 

Díjmentes tippek, tanácsok dugulások megelőzéséről, fürdőszoba felújításról facebook oldalunkon:

www.facebook.com/dugulasmiskolc