Mi a teendő ha eldugult a lefolyó ,  hogyan várjuk a szakembert –    Fintor Zsolt vizvezeték szerelő és  gépi dugulás elhárítási  specialista tanácsai

Érdekes, hogy így szárazon megmosolyogjuk ezeket a tippeket. Ám amikor arra érünk haza, hogy csöpög a víz a mennyezetről vagy éppen a konyhánkból hullámzik ki a kanálisba való azonnal leblokkolunk. Persze, ha előre beírjuk a szerelő elérhetőségét rögtön más színben látjuk a világot. Ám az se mindegy, hogy mit teszünk kárenyhítés céljából amíg a mester a helyszínre ér. Tessék megszívlelni Fintor Zsolt tanácsait!

Amikor otthonunk bármely lefolyóvezetékében elzáródás alakul ki, természetesen mindannyian mielőbbi, hatékony megoldást szeretnénk találni a problémára. Erre reagálva számos fórum, szakemberek oldalai és különböző platformok foglalkoznak azzal, hogy hogyan tudják a dugulásokat elhárítani azok, akik szívesen barkácsolnak otthonukban.

 

Azt azonban, hogy mi a teendőjük azoknak, akik szakemberre bízzák, nem írták még le szinte sehol. Pedig amikor szakemberhez fordulunk, mindaz, amit a dugulás észlelése és a szakember kiérkezése között teszünk, fokozott jelentőséggel bír. Megkönnyíthetjük, de meg is nehezíthetjük a duguláselhárító szakember dolgát – csak rajtunk múlik. Íme néhány tanács, hogy hogyan tegyük a munkát gyorsabbá, egyszerűbbé.

 

A telefonos bejelentés.

Amikor a dugulást észleljük, keressük olyan szakembert, aki a környékünkön dolgozik. Természetesen telefonálhatunk távolabbi településen, másik megyében élő duguláselhárító szakembernek is, hiszen számos olyan vállalkozó van, aki igény esetén messzebbre is kiszáll, azonban ez mindkét fél számára komoly időveszteség.

 

A telefonos bejelentés során legyünk nagyon pontosak, konkrétak, minden lehetséges információt adjunk meg a szakembernek, kezdve a ház-, illetve ha tudjuk a vezetékek típusával, korával, a rendszer esetleges korábbi problémáival, ha ismert, a dugulás okával. Ismertessük a próbálkozásokat, melyeket a dugulás elhárítása érdekében tettünk és főleg az utóbbi esetben ne hallgassunk el semmit, mert ezáltal fontos információkat veszít a szakember.

 

Teendők a szakember kiérkezéséig.

Amennyiben családi házban, magánlakásban élünk, a feladatunk egyszerű. Ha a dugulás miatt a víz nem folyik le a rendszerben, akkor lehetőségeink szerint ne használjuk a lefolyót mindaddig, amíg a szakember meg nem érkezik.

 

Társasházban mindezt természetesen valamivel nehezebb megoldani, azonban amennyiben azt tapasztaljuk, hogy rendszerünkben bugyog vissza a szennyvíz a lakótérbe, minden felettünk lakót kérjünk meg, hogy lehetőség szerint ne használják a lefolyórendszert addig, míg a szakember meg nem érkezik.

 

A várakozási idő alatt pakoljunk el a dugulás környékéről, biztosítsuk a lehető legnagyobb méretű teret a későbbi munkálatokhoz, illetve amennyiben szükséges, oldjuk meg a 220V-hoz való hozzáférést és a vízvétel lehetőségét is.

 

A szakember kiérkezése előtt ne öntsünk savat (lefolyótisztító, sósav, ecet-szódabikarbóna kombó) a rendszerbe, mert több kárt okoznak, mint hasznot, ha mégis megtettük azt feltétlenül mondjuk el a szakembernek a munka megkezdésekor, mert a védőkesztyű ellenére is komoly sérüléseket okozhatnak ezek a szerek!

 

Amikor a szakértő munkatársak kiérkeznek a helyszínre feltétlenül tájékoztassuk őket, hogy mi eddig milyen módszerrel próbálkoztunk vagy kerülhetett-e bármilyen idegen tárgy a lefolyóba (popsitörlő, wc illatosító). Vágtunk-e lyukat a csőre? Hagytunk-e csőgörényt a csőben?

/megtörtént esetek alapján!/

 

LEGYÜNK ŐSZINTÉK!

Ezzel energiát, időt és pénzt takarítunk meg!

 

Fintor Zsolt

Gépi duguláselhárítás 1 órán belül

Miskolcon és Borsod megyében.

Hétvén, ünnepnap, éjszaka ügyelet.

Falbontás nélkül, azonnal.

Küldetésünk: azonnal használható, tiszta lefolyók.

Hibabejelentés 06 30 229 6420

 

www.duguláselhárítás.com

A megosztásokat köszönjük.

 

Díjmentes tippek, tanácsok:

www.facebook.com/dugulasmiskolc