Hányásról szólt a mai nap – jobb fehérben mint zimankóban – hecckampány a felkészültünkre

Ez a nap a hóeltakarításról szólt. Reggelre legalább negyven centis volt az utcánkban.  Sajnos, a Derkovitson egyetlen potentát se lakik így a kotró, az eke mostanáig se jutott el az utcánkba. Sebaj, ha jön is az a vége , hogy az útról feltolja a kapunk elé. Végül is önerőből megtakarítottuk a ház körüli járdát és az udvart.  Könnyű dolgom volt, van egy elektromos hóhányó szerkezetem , s már  alig vártam, hogy próbára tegyem.  Nem olcsó, de ha kell akkor behozza az árát.

Egyébként az összes szomszédom, egy kivételével a havat tologatta. Kiderült, hogy mások is laknak itt. A nagy hidegben idáig egyikőjüket se láttam már. Közben olvasom a szokásos komenteket, bejegyzéseket, hogy a közútkezelő , a városgazda nincs a helyzet magaslatán.  Hofit idézik, hogy felkészültünk a télre, de ki gondolta volna, hogy még hó is lesz. Szerintem ezek a kritikák meglehetősen demagógak. Rég óta tudom, hogy locsolókocsi sincs és ekéző autóból sincs annyi amennyi kellene. Kiszámíthatatlan a tél tábornok, hol támad, hol pedig a nyomát se látjuk. Ilyen ellenséggel nehéz megbirkózni. Van aki azt szeretné, hogy ilyenkor 20 sofőr készenlétben, ugrásra, indulásra készen járó motorral dekkoljon a bázison .

S amikor pelyhedzik a hó szállják meg az összes utat.Ilyen már nem lesz többé. Az átkosban az összes TEFU-s  ZIL a Szinvába borogatta a felmarkolt havat. Csuda nagy pénzpocsékolás volt. Jelenleg a tömegközlekedési utakat és a meredekebb utcákat tolják le.  A többieket meg letapossuk vagy megvárjuk az olvadást. A síktalanítás viszont tényleg fontos mert ez jelenti a legnagyobb balesetveszélyt.

S a képekről is szóljak. A Hősök terén, a kavicsos zugparkolót ma este kezdték letolni. Itt a fotó.  Ügyesen. Az összes havat kinyomták a közútra.  Hadd vigye el a városgazda…