Trump felesküdött elnök – visszaadta a nép hatalmát – csupa ismerős közhellyel  ámította az ünneplőket – ha hívtak volna se megyek – ki be   hurcolkodtak a Fehér Házban – beköltözik az élet az oválisba

Nem hívtak meg Trump beiktatására. Esküszöm, mégse vagyok elkeseredve. Köztudottan ódzkodom a repüléstől, még az első sorba se tudtak volna elcsábítani. Viszont hallom, hogy egy tehetős honfitársunk 10 ezer dollárral szállt be a választási kampányába így őt még egy reggeli teázásra is meginvitálták a Fehér Házba. Gondolom két tétre tett, Hillary is kaphatott ugyanennyit. Ha belegondolok, hogy amúgy egyszerűen, ennyi pénzért mennyit teázhatott volna akár az óceánon túl is beleborzadok az ilyen pazarlásba.

Egyébként érdeklődéssel hallgattam végig az eskütételt és az ezt követő első elnöki beszédet. Nem volt hosszú, magam is lefordíthatom a lényegét. Bejelentette, hogy történelmi időket élünk. Jól választott a nép, mert ezentúl övék a hatalom. Az elődök csak magukra gondoltak, tettek egy nagyot az amerikaiakra és elszórták a pénzt a világban. Miközben az Egyesült Államok egy nagy roncsteleppé vált katonai erővel próbálták ráerőltetni a demokráciát a világ más országaira. Na, de ezentúl jó lesz, ha mindenki hazai terméket vásárol.  Mert fellendíti az ipart, utakat, alagutakat és házakat építenek majd. Megerősíti a hadsereget és ezentúl ne nagyon számítsanak a világban az amerikai segélyekre. Nem szórják majd el pénzt másokra. S visszavezeti a népet a munka világába. Barack Obama, a leköszönő elnök lehunyt szemmel hallgatta végig mindezt. Megmondom ismerősnek tetszett Trump tömörített programja. S néztem a résztvevők bódultan és őrjöngve hallgatták végig az ígéretét.

Hogy miként sikerül majd mindezt beváltania az a jövő zenéje. Tény, hogy Amerikában is minden második termék kínai. Tehát ideje, hogy a hazai ipart is fellendítsék. S, volt egy félmondat az iszlám terrorizmus elleni harcról is, ami azt jelenti, hogy mégse vezényelnek haza minden amerikai katonát a közel jövőben. Ám az is kiolvasható volt a beszédből, hogy csökken az Egyesült Államok kötelezettségvállalása a NATO-ban és Európában.  Ha Putyin is ugyanezt az adást nézte elégedetten hátra dőlhet. Jó lóra tett még akkor is, ha a héten nem teázhat az elnökkel a Fehér Házban, mint az egyik gazdag honfitársunk.

Néhány piti megjegyzéssel még adós vagyok. Állítólag gyors volt a Fehér Házi ki be költözködés. Obamáék négy óra alatt költöztek ki, s ezzel szinkronban hordták be a Trump család cókmókját. Ezt a műsort megnéztem volna még videón is. Amikor egyszer majdnem eladtuk a házunkat a vevő megkérdezte mennyi idő alatt tudunk elpucolni. Egy hónap türelmet kértem, de ezt se gondoltam komolyan.  Húsz évvel ezelőtt ugyanis a szemközti házból egy félévig tartott a hurcolkodás.  Külső segítséggel. Gondolom a Fehér Házban a nemzeti gárda is segített az ingek és a zoknik, no meg az egyebek cihölésében.

Közben ismét belenéztem mit jósol Nostradamus a következő időszakra. Semmi jó nem jövendöl. Meg is nyugodtam, ő ugyanis idáig jót még soha nem vizionált. Aggasztott volna, ha a világbéke kitörését ígéri. Csupa rossz és borzalom vár ránk. Igazából ezt nélküle is sejthettük volna.

Tessék figyelni – balról a lánya jobbról a veje. A fiatalember kivette a részét a királycsinálásból. A hozzá közelállók szerint ő a jobb keze, s ő irányítja majd a nagypolitikát. Befolyásos szerepet kap a kabinetben. A mi elmaradott európai demokráciánkban elképzelhetetlen egy ilyen mérvű családi összefonódás. Szinte dinasztikus jellegű. Megjegyzem magam is szívesen átadnám a vállamat nyomó terheket a lányom párjának.