TERMELÉSI KAPACITÁSÁT BŐVÍTETTE MISKOLCON A FUX ZRT.

A 25 éve kábelgyártással foglalkozó vállalkozás a 225 millió forint összköltségű projektje során, egy univerzális szigetelő gépsor beszerzésével bővítette eszközparkját.

A Széchenyi 2020 GINOP 1.2.1-15 – „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázat keretében 112,5 millió forint vissza nem térítendő forrást nyert el a FUX Zrt. A cég a beruházást önerőből, illetve az Európai Unió és a Magyar Állam által biztosított támogatásból végezte.
A FUX Zrt. a projekt megvalósításával a magasabb gyártási színvonal biztosítását kívánta elérni annak érdekében, hogy olyan feladatok ellátására is képes legyen, amellyel a termelési hatékonyságot, a piaci pozíció megerősítését, valamint a kapacitásnövelést is eléri.
A projekt megvalósulása hozzájárult a cég hosszú távú céljainak eléréséhez, a vállalkozás stabilitásának és eredményességének növeléséhez, munkahelyei megőrzéséhez és további 3 új munkahely megteremtéséhez. Ezzel párhuzamosan a gazdasági társaság nagy hangsúlyt fektet a versenyképesség növelésére, illetve további piacok megszerzésére. Ehhez jelentett nagy segítséget a jelen beruházás megvalósítása, hiszen a jövőbeni nagyobb munkák, megrendelések elnyerése érdekében szükségessé vált egy univerzális szigetelő gépsor beszerzése, mely alkalmas PVC, PE, XLPE anyagú szigetelések felvitelére a vezető erekre. A gépsor szabványos szigetelésű kábelerek gyártására is alkalmas és termelési kapacitása elérheti az évi 30 ezer kilométert. A költséghatékonyság fokozása és a termelési kapacitás minél szélesebb kiaknázása érdekében, beépített ellenőrző és mérőegységek biztosítják a folyamatos minőséget és a gyártás biztonságát. A gépsor megfelel az Európai Biztonsági előírásoknak.
A GINOP-1.2.1-15-2015-00270 számú sikeres pályázat keretében, a 112 500 000 forintos támogatás mellett, 225 000 000 forint összköltségvetésű fejlesztés valósult meg, amelynek fizikai megvalósulása 2016. december 31-én zárult.