Bajban ismerni meg a barátot – Fintorra  mindig számíthat – ha úszik a fürdőszoba, ha dugulás van a konyhában –  jó ha tudja a varázsszámot

Melyik az a három anyag, ami a leggyakrabban okozza a WC dugulását?

Fintor Zsolt vagyok. 20 éve vízvezeték- és készülékszerelő, az utóbbi években gépi duguláselhárításra specializálódtam. Több ezer dugulást oldottam meg falbontás nélkül. Legtöbb esetben gépi spirálos technológiát alkalmazunk a munkatársammal.

Sokkal kevesebb dugulás lenne ha az emberek betartanának néhány egyszerű alapszabályt. Az egyik ilyen, a szűrők használata. Számos háztartásban még most sem találjuk meg ezeket a szűrőket, amelyek pedig a szennyeződés nagyját felfognák. Sokszor a nagyobb ételmaradékok, haj, smink és hasonló szennyeződések dugítják el úgy a csöveket, hogy a víz már nem tud távozni a lakásunkból rajtuk keresztül.

Ahogy gyakran hangoztatom facebook oldalamon is, a WC nem szemetes. A WC-be vékony WC papíron kívül semmi nem való, sem popsitörlő, sem ételmaradék, sem macskaalom, ezekre ott a szemetes. A legtöbb dugulást a popsitörlők okozzák.

A szennyvízcsövek falai egy 20-30-40 éves panelban vagy családi házban el vannak vízkövesedve. A WC-be dobott popsitörlőknek is (amik állítólag a csomagolás szerint WC-be dobhatóak) ezen a leszűkült keresztmetszeten kell áthaladniuk! A földszinten élők helyében én ezt a cikket kinyomtatnám és kiragasztanám a lépcsőházban, mert bizony amit a lakók bedobnak, (márpedig a fantázia sem szab határt hogy miket képesek emberek lehúzni a WC-n, popsitörlő, tampon, betét, harisnya, zacskó, pelenka, rongy, kutyacsont, savanyú uborka, félcsirke, paprika, passzírozott paradicsomhéj, nyúlnak lenyúzott bundája csak a teljesség igénye nélkül, amikkel eddig találkoztam) az egyszer szennyvízzel együtt a földszinten önt ki. Igen látom az életed a lefolyóban. Diszkrétek vagyunk.

Összefoglalva a három leggyakoribb ok a vízkő, az ételmaradék és a popsitörlő.

Egy ovis gyerek is eldugíthatja a WC-t? Hogyan?

Igen, ha bármilyen, idegen anyagot, például illatosító kosarat, játékot, WC papír gurigát bedob. Bár nagyobb veszélyt jelentenek az anyukák, a dadusok, ha a popsitörlőt, nedves WC papírt rendszeresen nem a szemetesbe, hanem a WC–be dobják.

Miért nem érdemes a WC öblítésére használt vízzel spórolni?

Ha spórolunk a WC öblítésre használt vízmennyiséggel, akkor hamarabb lesz dugulásunk, mivel a kevés víz nem mossa ki a csövet kellőképpen, és így a cső falán megtapad a fekália, a WC papír és hamarabb keletkezik lerakódás, torlódás, dugulás.

Hogyan lesz vita WC dugulásból az alattunk lakóval?

Vita inkább a felettünk lévővel lesz. Általában a legnagyobb veszélyben a földszinten, az első emelet lakók lakásai vannak, mert egy dugulásnál náluk jöhet vissza a szennyvíz, és bizony akkor a kérdés már csak az hogy térdig vagy csak bokáig érjen a szar. Minden lakó felelőssége, hogy ne dobjon a WC-be vékony WC papíron kívül semmilyen más anyagot, így megelőzve a dugulást.

Ha pedig mégis dugulásunk van, akkor forduljunk szakemberhez, akiket a helyszínen tájékoztassunk, hogy mi eddig milyen módszerrel próbálkoztunk, vagy kerülhetett-e bármilyen idegen tárgy a lefolyóba (popsitörlő, WC illatosító). Vágtunk-e lyukat a csőre? Hagytunk-e csőgörényt a csőben? 

Na ugye ilyet még nem látott
A nagy csapat, felmentő csapat – a házi árvízben rájuk számíthat
Fintor sose fintorog
Itt a rohamkocsi – mentik a menthetőt – hárítják a dugulást

Fintor Zsolt

Gépi duguláselhárítás 1 órán belül

Miskolcon és Borsod megyében.

Hétvégén, ünnepnap, éjszaka ügyelet.

Falbontás nélkül, azonnal.

Küldetésünk: azonnal használható, tiszta lefolyók.

Hibabejelentés 06 30 229 6420

 

www.duguláselhárítás.com
A megosztásokat köszönjük.

 

Díjmentes tippek, tanácsok:

www.facebook.com/dugulasmiskolc