Orbitális változás – Miskolcon is szuper kórház lesz – Tiba Sándor lett a főigazgató

Miskolcon is lesz szuper kórház.Összevonják a város valamennyi egészségügyi intézményét és az ezzel együtt jár, hogy az új főigazgató most dr. Tiba Sándor a korábbi MISEK vezetője lesz. Később viszont nyilvános pályázatot írnak ki a főigazgatói posztra.  Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgatója új országos hatáskörű feladatot kap. Erről bővebben még semmit nem tudnak mondani. Ez a tömör lényege annak a sajtótájékoztatónak ami délelőtt volt a kormányhivatalban.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár jelentette be a változásokat a média képviselőinek.Ezen magam is részt vettem, így első kézből mondhatom, rég nem volt ilyen mérvű a kollégák érdeklődése. Noha jó ideje beszélik, tudjuk a változás tényét sokunkat kíváncsivá tett a meghívás. A bátrabbak kérdeztek is. Így tudtam meg, hogy más megyékben már korábban létrehozták a szuper kórházakat. Ezzel az egyesítéssel összevonással jelentős személyi és anyagi megtakarítást lehet elérni. Kérdés az, hogy az új felállásban jobb lesz e  a kórházak működtetése az majd a gyakorlatban derül ki.A tájékoztató előtt mindkét kórházban a dolgozókat informálták a szuper kórház létrehozásával együtt járó változásokról.

Ott konkrétan is elhangzott – ezzel a felállással magasabb színvonalú lesz a betegek ellátása. Úgy legyen.

Balról -Dr Németh László az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, Dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere, Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár, Demeter Ervin megyei kormánymegbízott és Dr. Jakó Ildikó az Állami Egészségügyi Ellátó Központ területi igazgatója
Akik korábban érkeztek még láthatták, hogy Csöbör Katalin országgyűlési képviselő helye is megvolt az asztalnál. Az utolsó pillanatokban lekerült a név táblája.