Adathalászat a a Telekomnál – hülye azért nem vagyok – vigyáz lopni készülnek

Enyhe hidegrázás fog el ha fizetési felszólítást kapok – mailben. Általában Afrikából vagy Dél Amerikából keresnek a megárvult özvegyek akiknek száz ezer dollár kellene, hogy a jogos örökségüket megváltsam az ottani gonosz hatóságoktól. Ezek általában fordító géppel szerkesztett zagyva levelek, ennek ellenére minden évben sok százan bedőlnek ezeknek a hülyeségeknek.

Nem is értem, hogy ha valakinek van éppen már száz ezer dollárja  – egyenes úton szerzett – akkor miért kockáztatja egy ismeretlen szélhámos egyetlen kérésére. Hát, igen a kapzsiság nagy úr. S akkor itt van a mai friss termés – a Telekom nevében kaptam egy felszólítást, hogy fizessek. Mert tartozom. Olyan hihető, hiszen még máig is számos egyoldalú kapcsolat köt össze minket.

 Bár nem sokáig, a Vodafone elcsábított, jobb ajánlatokkal bombázott, s ugye senki nem ellensége a saját tárcájának.  Különben ez az adathalászó levél csudára nevetséges és bugyuta hamisítvány. A Telekom jelezte tudnak róla, s kérik, senki ne vegye komolyan. S ne is reagáljon rá. Akkor ugyanis úgy veszik, hogy ez egy élő mail cím. S ezzel is beérik. Egyébként jó lenne tudni kik ezek az adathalászok, mit akarnak és mire készülnek az ilyen akciókkal. S mi van ha a lefülelik őket, milyen paragrafus alapján gyanúsítják meg a társaságot.