Vajon ki vitte el minden idők legnagyobb magyar lottónyereményét?

Budapest, 2017. május 3. – Soha nem nyert még magyar akkora összeget a lottón, mint az a szerencsés, aki nemrégiben elvitte az Eurojackpot fődíját, egész pontosan 5.916.375.965 forintot. A Szerencsejáték Zrt. úgynevezett nagynyertes kérdőívéből – az anonimitás és a személyes adatok védelme mellett – megtudhatjuk, milyen érzés milliárdos nyertesnek lenni – és, hogy mesébe illő történetek márpedig a valóságban is léteznek.

,,Hogyha nékem sok pénzem lesz, felülök a repülőre…”’ – szól az ismert dal. Sokan álmodoznak arról, hogy egyszer többmilliárd forinttal a zsebükben éljék tovább az életüket 

– de mi történik akkor, ha a véletlenszerűen bejelölt számok tényleg meghozzák az álomnyereményt? Távolinak tűnhet a gondolat, pedig az Eurojackpot magyar nyertesével pontosan ez történt nemrégiben.

A milliárdos története valóban meseszerű, hiszen saját elmondása szerint korábban sosem nyert nagyobb összeget, és a főnyereményt érő szelvény feladásának napja közel sem indult szerencsésen, aznap megbotlott és elesett. Az Eurojackpot játékra teljesen véletlenül figyelt fel egy lottózóban. Jó ideig nem tudta, hogy ő minden idők legnagyobb hazai lottó-főnyereményének nyertese, mivel a nagy hírről jóval a pénteki sorsolás után, egy újsághírt olvasva értesült, melyet egy fröccsel ünnepelt.

A jó hírt feleségével osztotta meg először, akivel szinte el sem hitték, hogy mindez a valóságban is megtörténik. Nyertesként nem tervezi, hogy rokonait, ismerőseit értesíti a hírről, de mindenképpen támogatni szeretné szeretteit. Tervei között szerepel a jótékonykodás is: kórházat, egészségügyi intézményt segítene a grandiózus nyereményből.

Felmerül a kérdés, vajon mennyire változik meg az élete újdonsült milliárdosként? Mivel már nyugdíjban van, ezért nem gondolkodik azon, hogy felmondjon munkahelyén, mint ahogyan a külföldre költözés sem szerepel céljai között, de jelenlegi lakhelyéről szeretne elköltözni. Véleménye szerint a hihetetlen nyeremény nem lesz befolyással családi és baráti kapcsolataira, és nem fél attól sem, hogy nehéz lesz feldolgoznia, hogy ekkora összeget tudhat magáénak. A játék szeretete pedig továbbra is töretlen marad, hiszen elmondása alapján a nyereményéből először egy lottószelvényt tervez vásárolni, és minden héten ugyanúgy lottózni fog majd.

“Könnyű lottónyertesként beleesni a könnyen jött – könnyen ment hibába. A legbölcsebb ezért az, ha csak a nyeremény biztonságos befektetéséből származó évi hozamot éli fel, vagy fordítja kockázatosabb ötletei megvalósítására a szerencsés nyertes. Még így is 30-50 milliós éves keretről beszélünk jelen esetben!” – nyilatkozta Samu János, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzési vezetője.