Nem kedvelik a magyarok a foguk fehérjét – ám ha kell kimutatják – a szájápolás nem az erősségünk

A magyaroknak csupán a negyede elégedett a fogai színével, ennek ellenére keveset áldozunk szájápolásra – derül ki az NRC piackutató és a Rapid White friss reprezentatív felméréséből. Szájhigiéniára a megkérdezettek közel fele kevesebb, mint 1000 forintot költ havonta.

  1. május 03. A magyarok közel fele havonta kevesebb, mint 1000 forintot költ szájápolásra, holott korántsem elégedettek a fogaikkal – derül ki a Rapid White és az NRC piackutató friss, 1000 fő bevonásával készített reprezentatív kutatásból. A felmérés szerint a 18-59 év közötti magyar lakosságnak csupán az egynegyede (25 százaléka) elégedett a fogai színével. Érdekes, hogy a nőknek valamelyest jobban tetszik a saját mosolyuk: az elégedett 25 százaléknak ugyanis 53 százalékát a szebbik nem képviselői teszik ki.

De a friss kutatás arra is rávilágított, hogy korosztályonként is vannak különbségek a fogak színének megítélése tekintetében. A problémamentes 25 százalék az alábbiak szerint oszlik meg korcsoportok tekintetében: legjobban a 30-39 év közöttiek vannak megelégedve fogaik árnyalatával (28 százalék), a legkevésbé pedig a 40-49 év közöttiek, akiknek csupán a 21 százaléka mosolyog magabiztosan a tükörbe.

Éppen emiatt furcsa, hogy az általános elégedetlenség ellenére a magyar lakosság közel fele (46 százaléka) csupán maximum 1000 forintot költ havonta a szájhigiéniájára. Ez az összeg pedig nagyjából egy fogkrémre és egy fogkefére elegendő. A felmérés szerint havi szinten 37 százalékunk vásárol 1000-2000 forint közti értékben ilyen termékeket, 2000 forint felett pedig csupán a lakosság 17 százaléka áldoz erre. Az utóbbi csoportot inkább a nők erősítik (52 százalék), lehagyva pár százalékkal a férfiakat (48 százalék).

Otthon is tehetünk a fehérebb fogakért

A fogfehérítésre költséghatékony és kényelmes megoldást kínál a Rapid White, amely segítségével otthon, kényelmesen is fehéríthetjük fogainkat. A Rapid White termékei úgy lettek kialakítva, hogy használatuk egyszerű, gyors és kényelmes legyen mindenki számára. Ráadásul ezek a professzionális fogfehérítő termékek hidrogén-peroxid felhasználása nélkül készülnek, így a fogzománcot sem károsítják és akár egy hét alatt látványos javulást eredményeznek.

A Rapid White márkáról

A Rapid White márka otthoni fogfehérítő termékeit a prémium fogorvosi beavatkozások ihlették és egyedülálló US-technológiát alkalmaznak, ennek köszönhetően pedig a lehető legnagyobb eredményességgel fehérítik a fogakat rövid időn belül. Legnagyobb előnye, hogy kényelmes, otthon is egyszerűen használható kivitelezésének köszönhetően a Rapid White egy egyszerű alternatívát kínál a drága fogorvosi kezelések helyett. A márka portfóliója egyaránt tartalmaz fogfehérítő eszközöket és fogkrémet is. Fontos, hogy minden Rapid White készítmények hidrogén-peroxid felhasználása nélkül készülnek és klinikailag teszteltek.