Hun a csoki – ne keresse, a Bajcsy Zsilinszky út 10 szám alatt megtalálja – a régi ízek új köntösben – az ezer apró helyén édesség bolt lett

Miskolcon több kisebb édességbolt is volt a belvárosban. Valamennyi közül a Széchenyi út 64 szám alatti a Miskolci Élelmiszer Kiskereskedelmi vállalat 605-öse volt a családunk kedvence. Édesanyám itt vette a Melbát dobozostul és innen szereztük be a Melódiát. Pult alól kaptunk friss pilóta kekszet is ami annak idején óriási kuriózumnak számított. Magam se tudtam úgy elmenni előtte, hogy ne ugorjak be egy Sport szeletért vagy egy olcsó Inotáért esetleg egy harminc filléres apró Balaton kockáért. Ez az utóbbi utánozhatatlanul finom volt mint a Pompadur vagy a Vadászszelet.

Ma amikor beléptem  Kerekes Antalné Hun-a csoki üzletébe hasonló miliő fogadott. A Bajcsy Zsilinszky út 10 szám alatti új édességboltban is kellemesen kakaós, cukorkás illat terjeng. Ami különösen tetszett a régi cukortartó üvegsor. Ilyenekből mérték a francia drazsét, a pralinét és Duna kavicsot. Ha nosztalgiázni akarunk ne hagyjuk ki ezt a kis édesség üzletet. Persze akkor azon a héten jól rejtsük el a szemünk elől a mérleget. Könnyebbség kedvéért elmondom, ebben a boltban hosszú ideig elektromos háztartási gépekhez való alkatrészeket árultak. Olyan ezer apró cikk bolt volt.

Az új tulajdonos ennek megfelelően mindenkinek előzékenyen ad egy névjegyet, címet, hogy ezentúl hol kaphatók a korábban itt árusított termékek. Ehhez hasonló figyelmességben nem sok részünk van mostanában.

Ami itt nincs máshol ne keresse
Ezek a cukros üvegek a régmúlt ereklyéi – friss szopogatni valóval