Tizenöt esztendős a gépjármű márkakereskedők szövetsége – nívódíj átadás Dunai hajókázás közben – ők váltották a MERKUR-t
Eppel János és Sándor Attila a Miskolc Autóház igazgatója

A GÉMOSZ azaz a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége  idén ünnepli alapításának, fennállásának 15. évfordulóját.

 Ebből az  alkalomból a szövetség Nívó díjat alapított, elismerve a szakma kiválóságait és a szakmát segítő, együttműködő partnerek, – hatóságok, bankok, biztosítók, leasing cégek illetve a szakmai sajtó  –  támogató munkáját.

A díjazottakat a magyar márkakereskedők ajánlásai alapján, szakmai kuratórium, titkos szavazással választotta ki. A díjakat Gálaest keretében adták át szerdán este kellemes  Dunai hajózás közben.

 Gablini Gábor  elnök köszöntője után adták át a díjakat, köztük több neves márkakereskedőnek mint Eppel Jánosnak a Porsche Hungária ügyvezető igazgatójának és Krénusz Ferencnek az Óbudai Autójavító Kft ügyvezető igazgatójának.

A meghívott vendégek búcsúzóul a Konkoly Eszter szerkesztette Guruló történelem című könyvet kapták. Ebben olvasható, hogy húsz éve fejeződött be Magyarországon az állami kézben összpontosított autókereskedelem. Ekkor váltotta fel a MERKUR telepeket az európai mintákat követő márkakereskedői hálózat. A GÉMOSZ ezzel a  kiadványával tovább erősíti a szakma iránti érdeklődést , s megbecsülést.