Netanjahu-Orbán csúcs a Dohány utcában – a biztonság mindenekelőtt – Kerényi László képei – a drónok se szállhattak fel
Az izraeli kormányőrök – ni csak ki lehet ott az ablakban…
Gyorsan levezényelték a konvojban lévő kocsik fordulását. Katonásan, bármi is történjen gyorsan kimenthetik a védett személyeket.

Korántsem volt egyszerű dolga a két miniszterelnök biztonságáért felelős vezetőknek. Adott volt egy frekventált  forgalmas belvárosi helyszín amelyet szinte minden írányból védelmezni kellett. Az illetékes parancsnok – meglátásom szerint az utolsó pillanatban választotta ki a behajtási pontokat. Az ottani rendőrők se tudták, honnan milyen utcából érkezik a konvoj.

Tessék elképzelni a 35 fokos melegben milyen lehet ebben az öltözékben teljes szerelésben várni, figyelni. Kollégáim addig fotózták a terrorelhárítókat mígnem becsapták a kocsi ajtaját.
A figyelem nem lankadhat
Köröztek a fejünk felett. Ezek a fiúk gond esetén leugráltak volna a zsinagóga tetejére. Igazából az eget is kémlelték, ne, hogy egy veszélyes drón tévedjen a légtérbe. Ilyenkor a drónos kamerázás nem engedélyezett. Csípőből leszedik az ismeretlen repülő tárgyakat.
A kigyúrt kopasz fiatalok mind nagyot hallottak. A fülük mögül kilógott a drót. Sok volt köztük az állatbarát, magukkal hozták a kutyájukat.
Sose láttam erre még ennyi szabad parkoló helyet.

Nem volt egyszerű levezényelni a hosszú konvoj megfordulását a szűk utcában. Érkezésük után rögtön indulási irányba sorakoztak. Bármi adódik nincs idő a tökölésre.
A védett övezetbe csak igazolással, meghívóval lehetett belépni
A piros-sapkásoktól hemzsegett a környék
Megérkezett Bibi, így nevezik Netanjahut Izraelben. A stáb gyalogosan futott a kocsija után

Kerényi László képei