Orbán Viktor interjút adott egy izraeli újságnak – történelmi okok miatt nehéz a kölcsönös bizalom megteremtése – Kerényi László képei

A magyar politikai életben zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, de van olyan magyar párt, amely bár nem antiszemita, elfogad “bizonyos gesztusokat, programokat, személyeket, megközelítéseket, amelyek teljesen nyilvánvalóan antiszemiták”. Na, vajon kire gondolt a miniszterelnök?

Orbán Viktor interjút adott egy izraeli lapnak, az Iszrael Hajom (Izrael Ma)-nak arról beszélt, a magyar politikai életben zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben. Orbán azt is elmondta, “a magyarországi jobboldalnak és a zsidóságnak is energiát kell fektetnie a kölcsönös bizalom alapjának megteremtésében, mert történelmi okok miatt nehéz a kapcsolatuk”, idézi a lapot az MTI.

Vannak a Parlamentben olyan képviselők, akik antiszemita gesztusokat tettek, és olyan pártok, amelyek ezt elfogadták, de utána egyértelművé lesz, hogy a Jobbikra gondol, nem másra. “Nem mondhatom, hogy a Jobbik, hogy az egész párt antiszemita, de elfogadhatónak tart bizonyos gesztusokat, programokat, személyeket, megközelítéseket, amelyek teljesen nyilvánvalóan antiszemiták.”

A kormány Soros-féle kampányáról épp ez utóbbira utalt több magyarországi zsidó szervezet is.

Kerényi László képei