A rendkívüli hőség ideje alatt az  E.ON felülvizsgál minden tervezett üzemszünetet – csak az elkerülhetetlenül szükséges beavatkozásokat végzik el – figyelmeztető jel

Megkapott ez az információ. Bebizonyosodott, hogy az áramszolgáltatás csak állami feladat. Nem volt érdemes külföldieknek kiárulni. Egy tál lencséért. Hiszen csaknem valamennyi áramszolgáltatónak nevezett számlabehajtó külföldi társaság leépítette a karbantartó hálózatot és csak a legszükségesebb fejlesztésekre költött. A minél nagyobb profit elérése érdekében. Aztán amikor jöttek a nem várt viharok és egyéb problémák a privát villanyszerelők akik elsősorban a plombák ellenőrzésére lettek felkészítve nem tudtak megbirkózni a vezetékek helyreállításával. Kellett az állami segítség, a katasztrófavédelem támogatása.Ám ha a kiolvadt hűtők miatt keletkezett kártérítéseket is számba vesszük még így is megérte a nagy haszonnal működő szolgáltató, számlázó cégek megvétele. A külföldieknek. S aki nem hiszi – olvassa el az alábbi közleményt. A váratlan nyári meleg , a hirtelen jött téli hideg, az aszály és a muszáj  meg minden amivel ki lehet magyarázni ha három napig elemlámpával kelünk fekszünk.

A tartós kánikulára való tekintettel az E.ON áttekinti minden üzemszünettel járó tervezett beavatkozását, annak érdekében, hogy a tartós hőségben a hűtéshez szükséges villamos-energia rendelkezésre álljon a lakosság számára. Ahol lehetséges lerövidítik, vagy átütemezik a feladatokat.

A tervezett üzemszünettel járó hálózatfejlesztési munkálatokat 30 nappal azok tervezett időpontja előtt kezdik előkészíteni a szakemberek – ilyenkor a várható időjárásra vonatkozó információ még nem áll rendelkezésre. A rendkívüli hőségre való tekintettel az E.ON minden olyan tervezett beavatkozást áttekint, és dönt annak esetleges átütemezéséről vagy rövidítéséről, mely áramszünettel járna. E hét folyamán számos beavatkozást halasztottak el, ütemeztek át és ezt az intézkedést a hőségriadó ideje alatt továbbra is fenntartják. Ahol lehetséges a legszükségesebb beavatkozásokra rövidí! tik, vagy későbbi időpontra halasztják a munkálatokat.

Azokban az esetekben, ahol a szolgáltatásbiztonságot közvetlenül veszélyeztető helyzet áll-e fenn, a szükséges beavatkozást elvégzik a szakemberek.

A tervezett rekonstrukciós munkálatok a villamosenergia-szolgáltatás biztonságos és zavartalan biztosításához szükségesek, ezért az elhalasztott munkálatokat későbbi időpontban fogják elvégezni a szakemberek. Az új időpontról az érintett ügyfelek szórólap útján, a vonatkozó szabályozásnak megfelelően 15 nappal a munkálatok megkezdése előtt tájékoztatást kapnak majd.

Bízunk abban, hogy a tervezett munkálataink későbbre halasztásával hozzájárulunk ahhoz, hogy a szokatlanul forró időjárás könnyebben elviselhető legyen ügyfeleink számára.