Négylábú hősöket keresünk – köztünk élnek – egy vakvezető= egy új élet

A hétköznapi hősök közöttünk élnek. Ha jobban körülnézünk, akkor talán éppen a lábunknál vagy az udvaron „kallódnak”. Őket keresi most a Profession.hu segítségével a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.

Hősökre szükség van. Őrangyalokra, akiknek küldetése, feladata van a világban. Akik komoly kiképzés és munka árán kibontakoztatják a bennük rejlő lehetőségeket. Ám előtte rájuk kell találni. Ezért fogott össze a Profession.hu és a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.

Egy vakvezető kutya = Egy új élet

Magyarországon jelenleg 33 ezer látássérült ember él és mindössze 1 százalékuknak van vakvezető kutyája. Ez az arány külföldön sem sokkal jobb, átlagosan a vakok két százaléka közlekedik kutyával. Az új igénylők száma egyre nő, a feladatra alkalmas kutya kevés, a kiképzés pedig fél évet vesz igénybe. Így akár 2-3 évet is kell várni a négylábú segítőtársra.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola és a Profession.hu azért fogott össze, hogy hirdetés útján megtalálja azokat az 1-1,5 éves „kallódó”, tehetséges labrador kutyusokat, akik új kihívásokra készen, szívesen változtatnánk jelenlegi életvitelükön, hogy hős, segítő társakká válhassanak.

Egy vakvezető kutya = Egy új élet. Azok tanúsítják, akik sokat köszönhetnek a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolában kiképzett négylábú társuknak.

Labrador retriever, a született segítő

Nem annyira a fajtatulajdonságokon, mint inkább az egyedi adottságokon és képességeken múlik egy-egy kutya rátermettsége a vakvezetés felelősségteljes munkájára. A kritériumoknak – mint a türelmesség, a nyugodtság, bátorság, alkalmazkodóképesség, a többi kutya (vagy akár macska) szeretete, az emberrel való együttműködés képessége – leginkább a retriever fajták felelnek meg, közülük is leggyakrabban a labrador retrieverből lesz vakvezető kutya.

Egy teljesebb élet

A felhívás célja természetesen nem az, hogy boldog kutyákat szakítsanak el a családjuktól. Azonban az élet sajnos gyakran produkál olyan helyzeteket, amikor jó megoldás lehet a „karrierváltás”. A gazda költözése, betegsége vagy akár válása is vezethet oda, hogy a kutyára már nemcsak hétvégén nincs idő, de a napi sétáltatását sem lehet megoldani és túl sok ideig marad napközben egyedül. Ilyenkor egy lelkiismeretes gazda felismerheti, hogy nem tud eleget foglalkozni a kutyájával, és beláthatja, hogy a szeretett állat többre hivatott. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola felhívása az ilyen gazdiknak szól.

A hirdetés az alábbi linken érhető el:

https://www.profession.hu/allas/vakvezeto-tanulokat-keresunk-barathegyi-vakvezeto-es-segito-kutya-iskola-alapitvany-miskolc-1059394