Szupergyors vezetékes internetet épít a Magyar Telekom Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

A Magyar Telekom korszerű szélessávú vezetékes távközlési hálózatot fejleszt Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6 járásában európai uniós támogatás felhasználásával. A vállalat az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat keretében nyert el összesen 1,45 milliárd Ft támogatást legalább 30 Mbps sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére a Cigándi, a Kazincbarcikai, a Mezőkövesdi, a Miskolci, a Putnoki és a Tiszaújvárosi Járásban. Az új hálózaton a Telekom szupergyors internetet, széles TV-csatorna választékot, több képernyős filmkölcsönzési lehetőséget, HD kép- és hangminőséget, valamint az interaktív tévézés lehetőségét nyújtja majd ügyfeleinek.

 

A megyében érintett járások:

 

JárásTámogatás összege
Cigándi Járás242 214 300 Ft
Kazincbarcikai Járás126 954 800 Ft
Mezőkövesdi Járás524 683 800 Ft
Miskolci Járás225 718 680 Ft
Putnoki Járás175 817 700 Ft
Tiszaújvárosi Járás162 257 200 Ft

 

A tervezés-engedélyeztetés folyamatát követően a munkálatok már több érintett településen elkezdődtek, majd szisztematikusan haladnak tovább a hat járásban. A fejlesztés teljes egészében 2018 őszén fejeződhet be a tervek szerint. A fejlesztések eredményeképpen további több mint 12 ezer háztartásban lesz elérhető a legalább 30 Mbps sebességű vezetékes internet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A háztartások többségét Gigabit-képes optikai hálózat építésével éri el a Telekom. A munkálatokkal járó esetleges kellemetlenségekért a Telekom a lakók türelmét és elnézését kéri. A szolgáltató reményei szerint a munkálatok végeztével a javuló szolgáltatásminőség és az újonnan elérhető szolgáltatások kárpótolni fogják az itt lakókat.

 

És hogy mit is jelentenek pontosan ezek a fejlesztések az itt lakók számára? Elsősorban szupergyors internetet, ezáltal egyszerűbb kapcsolattartást, gyors és biztos kép- és videóletöltést és -megosztást. HD kép- és hangminőséget, rengeteg TV-csatornát, valamint több képernyőn is elérhető filmkölcsönzést.  Új szolgáltatások válnak elérhetővé, így például már itt is használható lesz az interaktív tévézés számos már meglévő funkciója, mint például a megállítható és visszatekerhető élő adás, a programozható és egy gombnyomással rögzíthető műsorok, a digitális műsorújság, a Videotéka, vagy a tévé képernyőjén elérhető változatos online alkalmazások.

 

A Magyar Telekom vezető szerepet vállal a korszerű digitális infrastruktúra, és ezáltal hazánkban a digitális jövő építésében, ezért jelenleg is intenzíven fejleszti hálózatát országszerte annak érdekében, hogy minél több ember számára elérhető legyen a korszerű, nagysebességű internethozzáférés. Fejlesztéseivel az elmúlt két évben – teljes mértékben saját erőforrásra támaszkodva – 1 millió háztartásban tette elérhetővé hálózatán a nagysebességű, szélessávú vezetékes internet. Így jelenleg már több mint 2,9 millió háztartásra nőtt a Telekom szupergyors vezetékes hálózatának lefedettsége. Ebből közel 700 ezer háztartás Gigabit-képes optikai hálózattal lefedett, itt az ügyfelek igénybe vehetik az 1000 Mpbs sebességű NetMánia 1000 szolgáltatást*.

 

*A NetMánia 1000 díjcsomag esetében a kínált letöltési sebesség 1000 Mbps, a kínált feltöltési sebesség 200 Mbps. A garantált letöltési sebesség 300 Mbps, a garantált feltöltési sebesség 50 Mbps.