Intézmények felújítása    – évnyitó Mezőkövesden  – Tállai András köszöntője  – öt EFOP pályázatot nyertek

 

                                          

 Sajtó nyilvános tanévnyitó rendezvényt tartottak a Mezőkövesdi Tankerületi Központ több intézményében is. Ennek apropója, hogy a tankerületnek öt  EFOP-os nyertes pályázata lett.

 Az előzményekhez tartozik, hogy 2017. szeptemberétől új, átfogó iskolafejlesztési program indul az állami fenntartású iskolákban. 81,2 milliárd forintos forrásból közel 400 település 527 intézménye újul meg országosan, és az érintett intézményekben közel 200 ezer diák tanul. A programba bevont 527 iskolából 436 általános iskolát és középfokú intézményt felújítanak, 91 esetben bővítések történnek.

A részletekről Bozsikné Víg Marianna a Mezőkövesdi Tankerületi Központ igazgatóját nyilatkozik:

-A munkák során országszerte új, korszerűen felszerelt tantermeket alakítanak ki, megújulnak a nyelvi képzési helyszínek, informatikai eszközök érkeznek. A fejlesztések ott valósulhatnak meg, ahol arra a legnagyobb szükség van. 292 település hátrányos helyzetű járásban található. Ilyen nagy volumenű iskolafejlesztési program az elmúlt harminc évben nem volt. A fejlesztések a nemzeti költségvetés és az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósulnak meg. A Mezőkövesdi Tankerületi Központ 44 uniós pályázatot adott be 3,2 milliárd forint összegben, amely nemcsak infrastrukturális fejlesztéseket, hanem szakmai, módszertani fejlesztésekre irányuló pályázatokat is tartalmaz. Reményeink szerint minden intézményünk részesül majd valamilyen támogatási, ezáltal valamilyen fejlesztési formában.

 

Az EFOP 4.1.2 „Iskola 2020: Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése, a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében” c. felhívásra 2017. májusában pályázatokat nyújtottunk be.

Elnyert pályázati eredmények a tankerületi központon belül:

Intézmény neveElnyert pályázati összeg
Bükkábrányi Arany János Általános Iskola320 540 080 Ft
Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola352 740 080 Ft
Kesznyéteni Móra Ferenc Általános Iskola333 069 444 Ft
Mezőcsáti Egressy Béni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola228 440 080 Ft
Mezőkövesdi Általános Iskola és

Alapfokú Művészeti Iskola

258 240 080 Ft

 

A munkálatok 2018-ban kezdődnek, és 2020-ra várható a teljes befejezés. A többi pályázatunk még bírálat alatt van.  – fejezte be mondanivalóját igazgató asszony.