Kiderült, milyen baktériumokat rejtenek mindennapi használati tárgyaink – van aki retteg a parolázástól –  a Zewa összeállította a legtöbb baktériumot hordozó hétköznapi tárgyaink TOP 10 listáját

 

 Volt egy kedves kollégám aki kínosan rettegett a kézfogástól. Ha csak tehette kerülte. Annyira betegesen, hogy ha mégis rákényszerült azonnal szaladt a folyosóvégi mosdóba lecsutakolni a kezét. Amikor a Fekete tenger melléki pestisjárványról olvasott majdnem begipszeltette a kezét. Viszont a nagy óvatossága ellenére folyamatosan tüsszögött, náthás volt és a legapróbb járványok is ágynak döntötték.

Sokak szerint a túlzott félelemérzet is kiválthatja mindezt. Az orvosok szerint ha a gyermekkortól nem szerezzük meg mindazt a bacit ami ellen védekeznünk kell az életben akkor immunhiányossá válunk. Az élet azt igazolja, hogy a sanyarú körülmények és a nem kellő higénia mellett felcseperedők, ha túlélik az ezzel járó hányattatásokat sokkal ellenállóbbak lesznek a burokban felnövekvő embertársaikkal szemben. Na most aztán kinek van igaza?

Budapest, 2017. szeptember 12. – Sokunknak ismerős az az érzés, amikor egy-egy tömegközlekedésen töltött utazás után rohanunk a mosdó felé, hogy megtisztítsuk kezünket, vagy amikor a homokozóban önfeledten játszó gyermekünket egészen hazáig kénytelenek vagyunk piszkosan magunkkal vinni. Elképzelésünk nagyjából van arról, hogy hány fajta és milyen baktérium található meg azokon a tárgyakon és eszközökön, amiket nap mint nap használunk akár otthon, akár útközben, de vajon melyek azok a tárgyak, amiken a legtöbb baktérium található? A Zewa most felfedi a titkot arról a TOP 10 használati tárgyról, ami a közvetlen közelünkben megtalálható és minden nap érintkezünk vele.

Bár mindenkit foglalkoztat, de senki sincs igazából tisztában azzal, hogy milyen és mennyi baktériummal vagyunk körülvéve a mindennapjaink során. Vajon inkább otthon, a munkahelyünkön vagy útközben vagyunk veszélyeztetve a baktériumok által? Ennek a kérdésnek a tisztázására a Zewa laboratóriumi szakértőkkel közösen végzett vizsgálatot*, amely alapján gyakran használt tárgyakat vizsgáltak meg és ez alapján összeállították a TOP 10 legbacisabb tárgyak listáját.

Az emberek által rendszeresen használt – és a vizsgálaton is részt vett – tárgyakon elsősorban az emberi bőrből (elsősorban a különböző Staphylococcusok és a Micrococcusok), valamint a levegőből vagy porból származó (pl. Bacillusok) baktériumok találhatók meg. Ezek néha kevesebben vannak, mint az egészséges, tiszta emberi bőrön előfordulva, de így sem elhanyagolható a gyakori és rendszeres kézmosás, mivel a különböző felületekre kórokozók is kerülhetnek, amelyek sokáig fertőzőképesek maradnak. Ennél nagyobb veszélyt jelentenek a hosszú ideig nedvesen maradó felületek (pl. konyharuha), amelyen a nedvesség miatt a mikróbák szaporodni is képesek. A Zewa és az OKI közös vizsgálatából kiderült, hogy a TOP 10 legbacisabb tárgy a következő:

1.Mosogatószivacs

2.Törülköző

3.Konyharuha

4.Fülhallgató

5.Bevásárlókosár

6.Kulcs

7.Billentyűzet

8.Egér

9.Kapaszkodó

10.Mobiltelefon

A vizsgálat eredményei megerősítik, hogy a környezetünkben mindenhol – a munkahelyünkön, tömegközlekedésen, de még otthon is – számos baktérium vesz körbe minket, ezeknek egy része pedig fertőzést is képes okozni. Mivel sajnos nem mindig van lehetőségünk kezet mosni vagy tisztán tartani a különböző felületeket, amikkel érintkezünk, így érdemes mindig a táskánkban tartani egyet – egyet a Zewa kéz– és arctörlő kendőkből, amelyek frissítő, tiszta érzést nyújtanak egész nap, akár útközben is.

Zewa termékinformációk

A Zewa Classic és Protect kéz– és arctörlő kendők hasznos és elengedhetetlen társai az édesanyáknak, a dolgozó nőnek és mindazoknak, akik tisztán szeretnék eltölteni a mindennapjaikat. A különleges összetételű termék, használata után nem hagy ragadós érzést a bőrön. A kiváló Zewa-minőségnek köszönhetően a lapok erősek, de gyengédek és puhák a bőrhöz, így nyújtanak frissítő és tiszta érzést útközben is, akár munkába menet, akár a játszótéren. Használható kezekre, karokra, arcra vagy nyakra, amikor csak szükség van rá, a visszazárható csomagolásnak köszönhetően pedig bárhova kényelmesen magunkkal vihetjük.

Zewa Classic és Protect kéz- és arctörlő kendők

• bőrsemleges pH-értékű

• alkoholmentes, bőrgyógyászatilag tesztelt

• extra erős, tartós, de puha lapok

• gyengéd tisztítás

• könnyű friss illattal

• visszazárható csomagolás

• kezekre, karokra, nyakra, arcra

 

 

 

 

* A vizsgálatról

A megvizsgált tárgyakat felület bakterológiai vizsgálat alá vetettük (nem akkreditált vizsgálat). A laboratóriumban a minták kezelése fertőtlenített felületeken, gumikesztyűben történt, így a laboratóriumi szennyezésük kizárható. Az alkalmazott vizsgálati módszer kizárólag 37°C-on növekedő, mérsékelten tápanyagigényes kórokozó/kommenzalista baktériumok és gombák, valamint magas tápanyagtűrésű környezeti baktériumok és gombák kimutatására alkalmas.

 

A Zewa-ról

A prémium minőségű, legfejlettebb papír-ipari technológiákat alkalmazó piacvezető márka alapjait a 19. század utolsó évtizedében fektették le. A Zewa névadójának a dél-németországi Zellstoff‐Fabrik Waldhof gyárnak a futószalagjáról kerültek le az első Zewa termékek, melyek Magyarországon 1993 óta vásárolhatók meg. Azóta a Zewa márkanév fogalom lett, és piacvezetővé vált a toalettpapírok, papír zsebkendők és háztartási papírtörlők szegmenseiben, valamint a szalvéta piacon is jelen van. A Zewa termékeit a svéd Essity (korábban SCA) cég gyártja és forgalmazza 1995 óta. További információ: www.zewa.hu

Az Essity-ről

Az Essity (korábban SCA), a világ egyik vezető higiéniai vállalata. A stockholmi központtal rendelkező vállalat közel 150 országban végez kereskedelmi tevékenységet 48 000 alkalmazottal, és számos ismert világmárka, mint például a TENA, a Zewa, a Libresse és a Libero tulajdonosa. Az Essity legfőbb célja az egészséges életmód támogatása higiéniai és egészségügyi megoldásai révén. A cég közel 48 000 alkalmazottal rendelkezik, és az eladásai 2016-ban elérték a 101 milliárd svéd koronát (10,5 milliárd eurót).