˝Elbűvölve˝  –  írja Tóth Réka

 

Egy csodálatos és élmény dús napot töltöttünk el 2017 szeptember 11-én, hétfőn a debreceni Bűvösvölgy Médiaértés és Oktató Központban.
Nekünk, diákoknak nem került semmibe, mivel iskolánk pályázott a programra. Amint az első órára hívó csengő megszólalt, a 9.H osztály tanulói elhagyták a várost új ismeretek szerzésének reményében. Nem hiába! A változatos programok sokasága egyszer sem untatott bennünket, mindannyian aktívan részt vettünk valamennyi érdekes és tanulságos bemutatón. 4 csoportra osztva töltöttük napunkat, és minden órában csoportonként más-más szobákba, stúdiókba vezényeltek minket a hatékonyabb ˝munkavégzés˝ érdekében. Többek között rövid filmet forgattunk, hírlapot szerkesztettünk, reklámot és rádióműsort készítettünk, mellyel bővült a médiával kapcsolatos tudásunk és immár egészen más szemmel tekintünk például a híradók és talkshow-k mögött álló emberekre. Tanultunk az internet veszélyeiről, a filmstúdiók apró trükkjeiről és a jó hír ismertető jegyeiről. A programok végén pedig hatalmas nevetések közepette nézhettük végig az egyes csapatok munkáit.
Rengeteg emlékkel gazdagodott az osztály. Személy szerint én annyira élveztem, hogy még az elmaradt McDonald’s-os étkezést sem sajnáltam annyira. Remélem, más osztályok is olyan jól fognak mulatni, ahogyan mi ebben az ˝elbűvölő˝ intézményben.

 

Tóth Réka 9.H

Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium