Kossuth nap a mezőkeresztesi iskolában    –   az elmúlt héten nagyszabású rendezvénnyel emlékeztek a mezőkeresztesi általános iskolában Kossuth Lajos születésnapjára.

 

Az intézmény 2002. szeptember 19-én, Kossuth születésének 200. évfordulója alkalmából vette fel a politikus nevét. Azóta erre a napra minden évben ünnepi műsorral emlékeznek, illetve koszorút helyeznek el az iskolai és a városi Kossuth szobornál. A 7. osztályos tanulók nagyon színvonalas műsorral készültek az eseményre, amelyet egy játékos, program dús tanítás nélküli munkanap követ Kossuth szellemiségének jegyében, ide idézve a kor jellemzőit, hangulatát. Az ünnepi esemény tiszteletére az intézmény vezetője Tóthné Sándor Edit elmondta, hogy: ma felidéztük a politikus életének néhány jelentősebb pillanatát. A műsor után, még az ünnepség keretén belül a Kossuth jelvény átadásával az első osztályosokat „kossuthos” diákokká avattuk. Ezt követően a már hagyománnyá vált történelmi vetélkedőn mérték össze tudásukat a felső tagozatos évfolyamok csapatai, majd a legkisebbek koszorút helyeztek el a város Kossuth szobránál. Szerdán akadályversennyel folytatódott a rendezvénysorozat. Az alsó és felső tagozatosok eltérő útvonalat jártak be, különböző, érdekesebbnél érdekesebb feladatokat oldottak meg. A feladatok természetesen Kossuthoz, a magyarsághoz, a szabadságharchoz kapcsolódtak. – fejezte be mondanivalóját intézményvezető asszony.

 

Délután a”Teaházban” korhű ruhákba öltözhettek kicsik, nagyok, felidézve a 19. század hangulatát. Az iskola udvarán kézműves foglalkozások, tréfás- és ügyességi vetélkedők, aszfaltrajzverseny, trambulin, népi játékok várták a gyerekeket. Az intézmény sportpályáin foci és kézilabda mérkőzéseken szurkolhattak a sportot kedvelők. Ezen a napon a vidámság mellett a kreativitásé, az ügyességé, a közösségformálásé volt a fő szerep.