A befektetéseket is meghódítják az okostelefonok?

 

Budapest, 2017. szeptember 27. – Az online vásárlás és banki ügyintézés mellett a megtakarítások során is egyre inkább teret nyerhetnek a webes felületek és telefonos alkalmazások. A hazai befektetők jelzései alapján egyelőre inkább az asztali eszközöket használják ilyen célból, a fejlesztések azonban ezen a területen is az okostelefonok irányába mutatnak – jelezte a K&H.

 

A dinamikusan növekvő internetes vásárlás és a pénzügyek kényelmes és gyors online vagy mobiltelefonos ügyintézése mellett viszonylag kevés szó esik arról, hogy nem csak pénzünk elköltésénél, de a megtakarítások kezelésénél is mind nagyobb igény merül fel az internetes megoldásokra. „Tapasztalataink azt mutatják, hogy nemcsak a mobilbank használók száma növekszik ugrásszerűen, de a megtakarítók is egyre nyitottabbak az okos megoldásokra. A prémium befektetőink többsége már most is használ valamilyen online felületet vagy alkalmazást, amin figyelemmel követheti megtakarításainak alakulását” – tájékoztatott Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

„A jelenlegi gyakorlat szerint hetente egy alkalommal, és leginkább asztali számítógépen vagy laptopon figyelik befektetéseiket a megtakarítók, de megjelent a táblagépek ilyen célú használata is. Az okostelefonok egyelőre a sor végén kullognak, azonban ez ne tévesszen meg senkit. A fogyasztói szokások és a fejlesztések is egyértelműen ezen a területen mutatnak a legdinamikusabb növekedési potenciált” – mondta el Zobor Zsuzsanna.

 

miről szeretnek tudni a befektetők?

„A befektetők visszajelzései alapján úgy látjuk, hogy alapvetően a megtakarítások lejárata és a hozamfizetés érdekli leginkább őket. Emellett főként portfóliójuk időszakos eredményének bemutatására, illetve a várható trendek függvényében javasolt portfólió-összetételre és átalakítási javaslatra tartanak igényt” – részletezte a leggyakoribb befektetői elvárásokat dr. Krizsai János, a K&H lakossági prémium szegmens marketing vezetője.

 

„Az aktuális igényeken túlmenően arra törekszünk, hogy minden, befektetéshez kapcsolódó és értékpapír-tranzakció művelet online látható és megvalósítható legyen, beleértve a tranzakciók lekérdezését, az időszaki eredmények grafikus nyomon követhetőségét vagy akár a tanácskérési igény jelzését is” – mondta el a szakember.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. június 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 664 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

 

 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

 

Főbb adataink:

K&H Bank

  1. II. negyedévének végén:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 244 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 809 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 22,5 milliárd forint

 

K&H Alapkezelő

  1. II. negyedévének végén:

teljes kezelt vagyon:948 milliárd forint

K&H alapokban kezelt vagyon:784 milliárd forint

intézményi ügyfelek kezelt vagyona:164 milliárd forint

 

K&H Biztosító

  1. II. negyedévének végén:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,1 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 165,5 milliárd forint

biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,47 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,37 milliárd forint

 

 

t