Ideje felújítani – a régi egérút  Bükkábrány és Miskolc között – lehet hasítani erre is , de sok a buckás kanyar
Még ott a nyom. Itt szombaton egy kis autó csúszott meg a tócsában. A kormányozhatatlan jármű utasainak szerencséje volt. Kiss sebességgel finoman landoltak az árokba. Törés, karcolás nélkül úszták meg.

Mostanában gyakrabban autózom Miskolc és Bükkábrány között a Harsányi úton. Korábban amíg nem volt meg a sztráda rendre erre rövidítettem meg a Budapesti utakat. Miskolc és Bükkábrány között pontosan hat kilóméterrel rövidebb az út ezen a kanyargós szakaszon át. Persze az idő és a távolság meglehetősen relativ fogalom, több az illúzió mint a valóság.

Hiszen ha erre kifogok egy cammogó teherautót akkor esélyem sincs az előzésre. A biztonságos kilővésre. Hiszen akik erre robognak azok eleve száguldoznak, tehát minden egyenesben megfontolandó az előzés. És mindehhez ott van még az elrongyolodott útszakasz. A Kisgyőri elágazásig  a Harsányból a hármas út felé vezető rész pocsékul elhanyagolt. Egy autószerelő barátom mondja, állítja, erre szinte minden napra jut egy karambol. Kisebb nagyobb koccanás, ütközés, árokba fordulás. 

Főleg a városba  levezető szakaszon ahol esős időben egymást érik a viz átfolyások. Hiába a rutin, hiába a megfontolt vezetés egy ilyen átfolyáson még a legjobb gumikkal felszerelt autó is könnyen kormányozhatatlanná válhat. Idáig az illetékesek egyet tettek – háromszáz méterenként kitették a vigyázat ilyen olyan veszély leselkedik és a sebességkorlátozó táblákat. Érdemes lenne megsaccolni mennyi táblát raktak ki idáig, hátha ezek árából még az útat is megcsinálhatnák.

Több okból is. Erre egyre nagyobb a forgalom. Tapasztalatból mondom nyáridőben főleg a nagy melegben erre sokkal hűvösebb az erdőkön átvezető út. Vadregényes a táj – ha csak nem látunk valamilyen haváriát. Ma viszont olyan útmérőket figyeltem meg a kiskertek környékén, a volt a katonai laktanyánál.  A szokásos állványos optikai eszközeikkel messziről a trafipaxosokra hajaztal. Közelről viszont kitünt, hogy az új nyomvonalat méregetik.  Tehát hátha , lehet , hogy rendbe hozzák ezt a forgalmas szakaszt.

Mindannyiunk örömére.

Lehet itt is előzni, de nem érdemes
Ép, hogy gyorsítanék, már is sebességkorlátozás következik