Rétvári Bence miniszter-helyettes az Alapellátás megerősítéséről beszélt – válaszolt a szakmai közönség kérdéseire – Kerényi László fotóival

A Magyar Tudományos Akadémi Miskoli Orvosi és Egészségtudományi Szakbizottsága, a Magyar Orvosi Kamara, a Miskolci Vállalkozó Háziorvosi Rndszert Működtető Egyesülés valamint a Praktizáló Orvosok Szövetsége meghívta dr. Rétvári Bencét az emberi erőforrások minisztériumának miniszter-helyettesét a  parlamenti államtitkárát Miskolcra. Rétvári Bence az alapellátás megerősítéséről tartott előadás a szakmai közönségnek  az MTA-MAB székházában.

Az érdeklődök megtudhatták, hogy milyen intézkedésekre készül a kormányzat az orvoshiány enyhítésére.

Mint köztudott csak itt a régióban legalább félszáz betöltetlen háziorvosi körzet van.Nyugaton hasonló méretű a hiány és közép európából elcsábítják a nálunk képzetteket. 

Az előadáson azt is hallhattuk, hogy milyen hatalmas összegeket költenek az egészségügyi ágazat fenntartására, korszerűsítésére és a bérek emelésére. Ugyanakkor arra is gondot fordítanak, hogy a gyógyítással párhuzamosan az egészségmegőrző prevenciós szűrések is egyre nagyobb hangsúlyt kapjanak a társadalomban.

Csak egy apróság, mióta visszaszoritották a dohányeladó helyeket lényegesen csökkent a nikotinfüggők száma. Ennek a pozitiv hatása később jelentkezik majd az életünkben.

A képeket Kerényi László készítette.

Több pénz jut az ágazatba
dr. Cziáky Tamás a Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke köszöntötte a vendéget
dr. Lombay Béla az egészségtudományi szakbizottság elnöke elmondta, hasznosak az ilyen szakmai tájékoztatók,