Itt lesz a Hold és a Mars falu – tessék beköltözni

A Hold-falu (Moon Village) kezdeményezést Johann-Dietrich Wörner, az Európai Űrügynökség (ESA) főigazgatója indította el néhány éve, és az általa javasolt programhoz egyre többen csatlakoznak szerte a világon. A koncepció ma már sokszor összeolvad a Marssal kapcsolatos tervekkel, így pl. az Adelaide-ben nemrég lezajlott Nemzetközi Világűrkongresszuson (IAC2017) , ld.  https://www.facebook.com/pulispace/posts/1650998998253527 is már MoonMars Village néven futott a plenáris ülés, mintegy ezer szakember részvételével.

Holnap, azaz október 31-én Budapesten a hazai kutatók, mérnökök, tanárok, ismeretterjesztők, is aktívan formálhatják ezt a remek, nagyon sok rétegből álló, egyedülállóan jövőbe mutató kezdeményezést.

Az előadások után a résztvevők tematikus munkacsoportokban vitatják meg a lehetőségeket, többek között a tudomány és robotika, az erőforrások kiaknázása, Hold- és/vagy Marsbázisok infrastruktúrája, életfenntartó rendszerek, az üzleti lehetőségek témaköreiben.

Amennyiben Ön is szeretne “belekóstolni” az Új Világűr (New Space) egy legizgalmasabb aktuális történésébe, a Puli Space csapata nevében szeretettel várjuk a nap folyamán 9-18 óra között a Google Ground-on.

Időpont:         2017. október 31. (kedd), 9:00 – 18:00

Helyszín:       Google Ground, Budapest, Nagytemplom utca 30., 1082

 

Tovább részletek a Facebook eseményén: https://www.facebook.com/events/1942497032656946/

Amennyiben kérdése van, keressen bizalommal, emailben vagy telefonon,