Segítsünk a sályi gyerekeken  – tegyük szebbé a halmozottan hátrányos, mozgáskorlátozott, fogyatékos gyermekek  karácsonyát – ki az aki csatlakozik az akcióhoz –

 Gáll András igazgató úr kérését – az Északos támogatási akciót –  nem sikerül az idén teljesíteni.

Ám biztos vagyok abban, hogy Miskolcon és Olvasóim körében akadnak olyanok akik megszívlelik ezeket a szavakat.Remélhetően akad egy cég vagy egy intézmény amelynek a vezetője úgy gondolja, segít a sályi gyermekeken. S megajándékozza őket, szebbé varázsolja a karácsonyukat. Sály közel van Miskolchoz és sok itteni gyerek jár ebbe a speciális iskolába.  Aki teheti járuljon hozzá a sályi gyerekek megajándékozásához. Akár úgy is, hogy szervezetten kimegyünk, odautazunk, hogy még az ünnepek előtt találkozzunk velük. Aki úgy gondolja, hogy részt venne ebben a projektben jelezze   info@szantograf.hu vagy telefonáljon 20 2192391 .

S íme az igazgató úr nemrégiben íródott levele.

A Sályi Mozgásjavító Iskola országos beiskolázású intézmény, amelynek jelenleg 3-23 éves korú, 91  tanulója van, akik halmozottan sérültek, értelmi fogyatékosak és mozgáskorlátozottak.

A súlyosan halmozottan fogyatékos tanulóink nevelése-oktatása mellett általános iskolai-, szakiskolai-, és készségfejlesztő iskolai oktatást is biztosítunk számukra. Intézményünk a 2017/2018-as tanévtől speciális óvodai csoportot is nyitott, amely jelenleg 7 súlyosan mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott gyermeket lát el.

  Az idei év különleges számunkra, mert iskolánk elődje, a Sályi Mozgásjavító Intézet az 1967/68-as tanévben kezdte meg működését. A jubileumi év alkalmából terveink között szerepel találkozók szervezése, emlékkiadvány összeállítása, történeti kiállítás az 50 éves múlt jelentősebb eseményeiről. Azzal is emlékezetesebbé szeretnénk tenni gyermekeink számára az idei évet, hogy a 10 évvel ezelőtti alkalomhoz hasonlóan az idei évben is mi lehetnénk az Észak-Magyarország karácsonyi kedvezményezettjei. Az akkor megajándékozott gyerekek már valamennyien elballagtak iskolánkból.

A  10 évvel ezelőtti Karácsonyt gyógypedagógusaink és munkatársaink a mai napig legszebb emlékeik között tartják számon, hiszen a leginkább rászoruló gyerekeknek sikerült az Észak-Magyarország segítségével emlékezetessé varázsolni a szeretet ünnepét.

Az Észak-Magyarország akcióban résztvevő munkatársai és az ajándékozók meghitt karácsonyi ünnepség keretében nyújtották át a sok összegyűlt ajándékot, melyet a gyerekek szép ünnepi műsorral viszonoztak.

Tisztelettel: Gáll András, tagintézmény-vezető