A  tizedik vitorlás Mikulás Kupa – rendhagyó verseny a Mályi-tavon – egy meghitt szombat délelőtt télapó váró hangulatban  – nem kihagyni

 

Idén decemberben tizedik alkalommal rendezi meg a Miskolc-Mályi Vitorlás Sport Club az év egyik legörömtelibb hangulatú vitorlás versenyét. A legelső Mikulás Kupa 2008-ban, a helyi elszánt fiatalok merész ötletéből valósult meg, az évek során pedig egy különleges, hagyományőrző esemény vált belőle.

A sportegyesület tagjai az eddigi évekhez hasonlóan zsíros kenyérrel, meleg teával és forralt borral, esetleg egy-két melegítő pálinkával várják a vendégeket a klub tóparti épületének területén, ahová a belépés ingyenes. A pontos helyszín: 3434 Mályi, Kővári út 4. – avagy ahol aznap sok fehér vitorlát lobogtat majd a decemberi szél.

Maga a verseny december 2-án, 11:00 órakor kezdődik, ekkor lepik majd el a vitorlázó mikulások a tavat. A szervezők már 10:00 órától szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt, aki megtekintene egy különleges vízisport-eseményt, vagy többet szeretne megtudni a vitorlázásról és az egyesület programjairól.

Ha friss levegőn szeretne lenni, vagy családjával, ismerőseivel egy meghitt szombat délelőttöt kíván eltölteni Mikulásváró hangulatban, látogassanak ki Mályiba, és legyen részük egy ünnepek előtti kellemes élményben! Jó szelet!