Skip to content

A hetven éves Csóra Györgyöt köszöntötték – egy OPSZ feliratú aranygyűrűt kapott – felsőfokon a polgárőrségről

A hetven éves Csóra Györgyöt köszöntötték –  egy OPSZ feliratú aranygyűrűt kapott  – felsőfokon a polgárőrségről

2017. november 24-én, a Készenléti Rendőrség Tanácstermében ülésezett az OPSZ elnöksége, ahol a sok napirendi pont mellett Csóra Györgyöt, az OPSZ általános és oktatási elnökhelyettesét köszöntették hetvenedik születésnapja alkalmából.

– Az elnökség nevében nagyon nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm az Erzsébet napkor 70. születésnapját betöltő Csóra Györgyöt – kezdte beszédét dr. Túrós András, az OPSZ elnöke. –  Csóra György nagyon fontos pillére azt Országos Polgárőr Szövetségnek, aki nem rombol, hanem épít, és mindent meg tesz annak érdekében, hogy a Polgárőrség kiegyensúlyozottan, harmonikusan, egységesen működjön. Köszönöm neki ezt, és külön köszönöm, hogy az általános elnökhelyettesi funkció mellett, mint oktatási elnökhelyettes a polgárőr akadémiára is külön figyelmet fordít.

E köszöntő szavak után dr. Túrós András az elnökség határozatának megfelelően egy „OPSZ” feliratú aranygyűrűt adott át Csóra Györgynek.

Ezután Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy Csóra Györgyöt 17 éve ismerte meg, ez idő alatt sokat dolgoztak együtt a közrend- és közbiztonságért, a Polgárőrség és a Rendőrség együttműködéséért. Kiemelte, hogy Csóra György aktivitása 17 éve töretlen, amiért a főkapitány külön gratulált, majd egy karóra átadásával köszöntötte az ünnepeltet.

– Az ember nem az elismerésekért, a jutalmakért dolgozik, hanem azért, hogy ha letette valamiért az esküt vagy a fogadalmat, akkor azt szívvel és lélekkel tegye. Én mindig így voltam ezzel és így vagyok a mai napig is – mondta Csóra György, majd hozzátette – nem véletlen, hogy a Magyar Kormány és a Rendőrség is felsőfokon beszél a Polgárőrségről.

Hangsúlyozta, hogy a 26 év alatti eredményeit úgy tudta elérni, hogy talált egy nagyon jó csapatot. Majd hozzátette: Az én korosztályomat az élteti, ha van mit tenni, van miért dolgozni, és – bár a feleségem már mondja, hogy mikor állsz le – én azt a munkát, amit elkezdtem, szeretném befejezni. Kívánom, hogy továbbra is együtt tudjunk dolgozni, és húsz év múlva is azt mondhassuk: a Polgárőrségnek helye van a társadalomban.

 


Szántó István


Related article

Limfóma Világnap Ópusztaszeren

Az ismeretterjesztés és az érintettek felvilágosítása, tájékoztatása egyaránt célja a szeptemberi Limfóma Világnap rendezvényeinek. A limfóma rosszindulatú betegség, amely leggyakrabban a nyirokcsomókban jelenik...

0 Comment

Kulturális Fesztivál a Hunyadiban

  Május negyedikén a Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Éltes Mátyás Iskolájának tanulásban akadályozottak 5-8. osztályos tanulói ismételten meghívást...

0 Comment

MEGYEI POLGÁRŐR NAP BOGÁCSON

2022. 08. 06., szo – 14:33  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei polgárőrök idén már 21. alkalommal gyűltek össze, ünnepeltek, továbbá emlékeztek meg...

0 Comment