Elhunyt Pataki Katalin újságíró – Cathlyn Brook , a Betűleves

Váratlan betegség után elhunyt Pataki Katalin újságíró aki utoljára Mezőcsátról írt a médiába. Sokáig tudósította a Déli hírlapot és az Északot Tiszaújvárosból. érzékeny és fogékony volt az Őt körülvevő világra. Érzékletes írásaival megörökítette  Dél Borsod népművészetét, folklórját. Számomra a Cathlyn Brook  szerzői néven írt Betűleves önéletrajzi regénye nagyon megfogott.

Nemrégiben az Egyesült Államokban kereste a boldogulást majd csak hazahúzta a szíve.

Amerikából is sok érdekes beszámolót küldött a szantografra. Most utoljára Mezőcsáton a művelődési központban dolgozott. Halálhírét most jelentették.

Emlékét megőrizzük.

S íme egy  még tavalyi hír Katikáról, a boonon jelent meg.

“Fordulatos, színes történet Mező­csátról

Mezőcsát, Mikóháza – Bemutatták a Mező­csáton élő Pataki Katali­­n új könyvét.

A bemutatón a mikóháziak mellett számos más településről is voltak jelen a szerző munkássága iránt érdeklődők.

Szív közeli élmények

Valamennyiüket Gógh András polgármester köszöntötte, majd az író vette át a szót. A szív közeli élmények sorába tartozott az újra és újra megszólaló komolyzene – Cseh Katalin, Sztefanyuk Gabriella és Juhász Tamás tolmácsolásában – és a hozzászólók meleg gondolatai, melyeket erre az alkalomra szedtek csokorba. A szavak mellett virágcsokrok is díszítették a délutánt – ez utóbbiak a mikóházi görögkatolikus templomba kerültek virágvasárnapra. Lili pedig elindult a saját útján, hogy az olvasók kezébe kerüljön – vagyis mostantól a könyvesboltokban találkozhatunk vele.

ÉM”