Alma a fán –  Road Show Bükkábrányban

 

 

 

Műhelymunkák, kreativitás fejlesztés, robotika, hogy csak néhányat soroljunk azokból a programokból, amelyet egy road-show keretében a bükkábrányi és a mezőkeresztesi általános iskola közös szervezésében március 10-én, szombaton Bükkábrányban tartottak. A rendezvény érdekessége, hogy eddig az országban csak Szegeden és Püspökladányban szervezték meg ezt a szakmai napot.

 

 

Két bükkábrányi pedagógus vehetett részt 2017. januártól- novemberig a Tempus Közalapítvány az Alma a fán – Digitális Pedagógus -„IKT-eszközök kreatív felhasználása az oktatásban” című pilot programjában Budapesten. A képzés egy nemzetközi program része volt Európai szakmai és módszertani keret fejlesztése a tanárok kollaboratív tanulásának támogatására EFFeCT megnevezésű projekt keretében. Magyarország teljes egészét lefedően képviseltették magukat a pedagógusok. A Mezőkövesdi Tankerületi Központ Bükkábrányi Arany János Általános Iskolájából: Derekasné Orosz Andrea és Vizes Rita résztvevőként, Birinyiné Kleszó Anita pedig egy alkalommal az intézmény jó gyakorlatainak bemutatásának alkalmával kapcsolódhatott be. Bakosiné Árvai Tünde és Kiss Eszter a  Hejőbábai Zrínyi Általános Iskola pedagógusai is részt vettek a képzésen.

A projekt követő eseményeként, a tanári kollaboráció, valamint a tudásmegosztás támogatásának fő céljával Derekasné Orosz Andrea vállalta, hogy disszeminációs rendezvényt szervez vidéki helyszínen: Bükkábrányban. A szakmai napon 50 pedagógus együttműködésére épülően aktív IKT eszközhasználattal került sor a pedagógiai módszertani tudásmegosztásra.

FBA