Nyilvános sajtónapi ünnepség a Szinva parkban – Horváth Imre az év újságírója – megszavazták az Észak munkatársai

 Népes közönség előtt Demeter Ervin kormánymegbízott nyitotta meg az Észak fotóriportereinek kiállítását a miskolci Szinva parkban szerdán délben.

Demeter Ervin kormánymegbízott

Most először a megyei napilap szerkesztősége  a  szokásos sajtónapi ünnepséget a nagy nyilvánosság előtt tartotta meg az Olvasókkal.

A kormánymegbízott mint az újság figyelmes, s  hűséges előfizetője kiszámolta, hogy egy egy lapszámban milyen tekintélyes helyet foglalnak el a képek. Véleménye szerint fontosak ezek az illusztrációk mivel vizuálisan sokkal fogékonyabbak vagyunk a minket érdeklő témákra. Hangsúlyozta, hogy az okos telefonok világában kialakult a fotóriporterek konkurencia hada.  Ebben  a versengésben  kell állniuk a sarat az újságképek készítőinek. Művészi szemmel, kreativitással és kellő fogékonysággal a minket körbeölelő világra.

Több a mű mint a hely
Készül a galéria

Uri Mariann, az Észak főszerkesztője az ünnepi történelmi visszatekintő, s  rövid felvezetés után elérzékenyülten jelentette be, hogy az idén Horváth Imre lett az év újságírója.

Horváth Imre és  Uri Mariann

Méltatta a pályafutását, s megjegyezte, hogy tehetségével, szorgalmával érdemelte ki a kollégák szavazatait.

Kolodzey Tamás és dr. Mátyás Lajos

Az ünnepség végeztével együttesen tekintették meg a galériát amelynek alkotói Ádám János, Bujdos Tibor , Kozma István és Vajda János fotóriporterek nem győzték fogadni a gratulációkat.