Amit Gömbös megígért Kádárék megvalósították – elől gurul a hordó mögötte a díszkíséret – avatják a Gömöri felüljárót – ki kit ismer fel
Gömöri felüljáró avatása

Ha minden igaz ez a kép akkor készülhetett amikor felavatták a Miskolci Gömöri felüljárót. Én még emlékszem, hogy milyen volt amikor a 10 percen túl is zárva tartható sorompó előtt dugóban sorakoztunk. Se előre se hátra. Tehát tényleg nagyon szurkoltunk, hogy egyszer csak ez is megépüljön. Emlékszem az ezzel kapcsolatos legendára miszerint az egyes nagy postát Gömbös Gyula miniszterelnök avatta fel anno a harmincas években.

Nem is értem, hogy manapság miért nincs is kint a márványtábla erről az eseményről? Szóval az ünnepi szónoklat alkalmával  Gömbös úr ígéretet tett arra, hogy megépítteti azt a felül vagy aluljárót ami előtt  még neki is húsz percig kellett rostokolni. Nem is értem, hogy azokban az években hogy, hogy nem tervezték meg a miniszteriális elöljárók logisztikai programját. Miként fordulhatott elő, hogy egy hivatalban lévő miniszterelnököt egy bakter megvárakoztathatja. Hála a Teremtőnek ma már ilyen csúfság nem eshet meg.

Közben tanulmányozom az archív fotót. Két személyt kapásból felismerek. A háttérben Hevér alezredes, a közlekedésrendészet vezetője bandukol a egyenruhában, mellén a kitüntetéseivel. Ismertem a Kazinczy utcán lakott a Muskátli feletti házban.

Csuda jó, megértő szíve volt gyorshajtás és egyéb ügyekben bármikor segítőkész volt. Ha csak nem ő büntetett amikor az oldalkocsis motorján razziázva csípett meg valakit. Aztán az élbolyban feltűnik dr. Székely László tanácselnök helyettes. S ami még megfigyelhető az akkori divat – a lengedező trapéznadrág. Nem tudom megfejteni, a középső bőrkabátos elvtárs miért lóbálja az akk

or rendszeresített műbőr aktatáskáját. Nekem is volt ilyen drága darabom. Vajon az övében mi lehetett annyira fontos, hogy erre az időre nem adta át a hátrébb állóknak. Egyébként a fotós elmesélhetné, hogy a díszkíséret előtt  a szokások szerint éppen egy söröshordót gurítanak át.