Nunchakuval és viperával támadtak haragosuk házára Miskolcon

 

Magánlaksértés bűntette és könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség három férfival szemben.

 

A három férfi 2017. áprilisában az éjszakai órákban jelent meg a sértett férfi házánál. Korábbi sérelmüket akarták megtorolni. Valamennyiüknél az élet kioltására alkalmas eszközök, így nunchaku, vipera illetve fa dorongok voltak. Először az utcáról kiabáltak, majd kövekkel bedobták a ház ablakát. Ezután bementek a kertbe és a bejárati ajtót kívülről erőszakkal benyomták. Ezt a bent lakó férfi és testvére nem tudta testi erővel sem megakadályozni.

 

A három vádlott a házban lévőket az eszközökkel ütlegelni kezdte. A házigazdát, annak testvérét, élettársát és 11 éves fiát is testszerte bántalmazták. Távoztukban életveszélyesen megfenyegették őket, ha nem költöznek el egy héten belül, akkor megölik őket.

 

A támadás következtében a házigazda és gyermeke nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett.

 

A vádlottakkal szemben erőszakkal, éjjel, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett  magánlaksértés bűntette, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.