Szikszón megnyitották az esélyegyenlőség a gyermekeinknek című projektet – Balog Zoltán megyénket járta ma – Kerényi László felvételei

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere mai napját Borsodban töltötte.

Füzesséri József polgármester Szikszó város polgármestere fogadta Balog Zoltán minisztert és Koncz Ferenc polgármestert

Délelőtt Szerencsen járt ahol Konc Ferenc Szerencs polgármestere, országgyűlési képviselőjelölt fogadta majd Tiszaújvárosban pedagógusokkal találkozott.

Balog Zoltán beszédében ecsetelte milyen különbség van a felzárkózás és a felzárkóztatás között. Az is szóba került, hogy az esély mindenkinek jár, de az egyenlőség megteremtése hamis illúziókat kelthet.
Szikszó polgármestere egy különös történettel színesítette a beszédét. Elmesélte, hogy egy távoli ország fiainak az IQ tesztjét akarták elvégeztetni. Kiosztották a felmérőlapokat mire az emberek egymással kezdték megtárgyalni a helyes válaszokat. Közösen akarták megoldani a feladatot. Amikor megpróbálták őket ez egyéni feladatmegoldásra rávenni mindannyian azt mondták: kit érdekel, hogy ki mit tud, egy biztos ők együtt sokkal többre mennek.

Néptánc bemutatóval színesítették a rendezvényt

Balról az első sorban, első, Szabó Árpád a szerencsi tankerület igazgatója

Ezt követően Szikszó vendége volt a városi inkubátorházban ahol  megnyitották az Esély és lehetőség a gyermekeinknek projektet. Ez nem más mint Esélyteremtés a szikszói kistérségben élő fiataloknak.