Tiszaújvárosba látogatott Balog Zoltán  – Bozsikné Víg Marianna megköszönte a kormányzati támogatást

Nagy volt az érdeklődés azon a rendezvényen, amelyet 2018. március 26-án, hétfőn tartottak a Tiszaújvárosi Derkovits Kulturális Központban ugyanis a városba látogatott Balog Zoltán az Emberi Erőforrások minisztere, ahol találkozott a pedagógusokkal, a köznevelési intézmények vezetőivel, polgármesterekkel. A szakmai találkozón Miniszter Úr előadást tartott a közoktatás mai helyzetéről és a jövőbeni tervekről.

Balog Zoltán miniszter

A rendezvényen részt vett Bozsikné Vig Marianna a Mezőkövesdi Tankerületi Központ igazgatója, aki megköszönte azt a kormányzati támogatást, amit az elmúlt években biztosítottak a tankerületi központ létrehozása során valamint említést tett azokról az EFOP-os pályázatokról, amelyek szintén kormányzati támogatásként jelentek meg. Igazgató nő kiemelte, hogy a Mezőkövesdi Tankerületi Központon belül a Tiszaújvárosi Járás intézményei 1,5 milliárd forintos támogatásban részesülnek, amely infrastrukturális és szakmai fejlesztéseket jelent.

A rendezvény folytatásaként Balog Zoltán miniszter úr megköszönte a pedagógusok áldozatos munkáját és felhívta a figyelmet a tehetség felismerésére, a tehetség gondozására, mert a vidéki iskolákban is vannak megbúvó gyöngyszemek. Elmondta, hogy kormányzat célja az, hogy minőségi oktatást biztosítson minden köznevelési intézményben. Óriási jelentőséggel bír az oktatási intézmények zökkenőmentes működéséhez az adott települési önkormányzat segítsége, támogatása. Nagyon fontos az önkormányzat és az iskolák közötti kapcsolat és együttműködés a folyamatos kommunikáció. Miniszter úr többek között kitért arra is, hogy figyelmet kell fordítani a felzárkóztatásra, a tanulók esélyegyenlőségének megteremtésére, hogy minden gyerek ugyanolyan eséllyel induljon az életben, valamint kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos a pedagógusokkal való közvetlen, direkt kapcsolattartás.

A rendezvényt a Tiszaújvárosi Vándor Sándor Zeneiskola és a Széchenyi István Általános iskola diákjainak műsora színesítette.

FBB