Zöld erdőben jártam – amikor még SMS nélkül is vittem a szagos vizet – fix program volt
Miske, 1955. április 10. Húsvéti népszokások Miskén. Húsvét hétfõjén Királyék házához megérkezik Kiss János, az elsõ locsoló, aki éppen kölnis üvegbõl meglocsolja Király Ilonkát. Király Péterné többek között hímestojással és süteménnyel kínálja a legényt. Magyar Fotó: Tormai Andor

Mintha magamat látnám.  Bár 1955 – ben hatesztendősen még csak Édesapámmal jártam locsolkodni.  A címkép Miskén készült még Rákosi érában. Voltak fix pontok, Mitele Etelka, Hauszman Júliska és Rózsika nénik. Botrány lett volna ha nem helyben a házunkban kezdek. Persze Szászék és Mihaleczék hölgytagjait se hagyhattam ki. Laib Misiéknél is bejáratos voltam akiknek a helyére később Szegediék költöztek. Utána jöttek a nénikék, elsőként Margitka innen származott az aznapi zsákmány oroszlánrésze. Tuti program még, a  Galambosi lányok  Editke és Ági innen mentünk Gálékhoz Pötyihez és utána következett Groszmann Jutka.

Emlékeim szerint mindenütt volt parádés vendéglátás, sonka, tojás és sütemény és persze cola híján szörp vagy bambi. Utólag visszagondolva talán ezt a vallási ünnepet sose próbálták kifordítani mint a karácsonyt télapósítani. Hogy a felkészülésről se felejtkezzek el. Miskolc belvárosában a régi tévészalon közelében volt a legjobb drogéria. Úgy tudom a vezetője ma gyógynövényüzletet vezet. Na, ott vettem a nyuszisüveges kölnit. Ami persze utántöltősre tervezték. Helyesen, délutántól ugyanis akárhogyan spóroltam csak fel kellett vizezni. Persze több helyen megesett, hogy emelték a tétet, ha kihagyjuk a kölni permetezést.