Kampánylárma  teljes gőzzel – képek a múltból – megnyílik a Déli Hírlap  képarchívuma  – Varga Bea fotói

Minden ünnepélyesség nélkül vettem át a Déli Hírlap megmentett képarchívumát Varga Beától a szerkesztőség hajdani fotósától. Állítólag amikor lehúztuk a rolót, s megkérdezte tőlem mi legyen a húsz láda negatívval – lazán azt mondtam – kuka. Lehet, hogy azért tettem mert tudtam, rám a kutya se hallgat, egyébként is kollégáim mindennek az ellenkezőjét tették mint amire kértem őket. Így aztán szerencsém lett. Íme néhány kép amit Bea készített amikor Orbán Viktor tiszteletét tette Miskolcon a múlt században. Első ránézésre – mindenki piszkosul fiatal, s fess.

Nem lesz nehéz megsaccolni, mikor készültek ezek a képek.

Ugorjunk, történelmi időket élünk. Sorsfordító választás előtt állunk.Az ellenzék az utolsó pillanatig egymást püföli. A kormányzó párt bizakodó, nem számít kétharmados győzelemre, de már erre nincs is szüksége. A facén egymást érik a barátokat és a családokat szembefordító bejegyzések. Időnként magamat se tudom türtőztetni. Pikírt megjegyzésekkel hergelem a hozzászólókat. Merő szórakozásból.

Egyébként mindenkinek csak azt ajánlom – tegye mérlegre az elmúlt 16 esztendőt – s nézze meg melyik nyolc év volt a legeredményesebb. majd ebből tessék levonni azt a különbséget, amennyivel fiatalabb, erősebb egészségesebb, fittebb volt és könnyen nélkülözhette a vérnyomás és a koleszterin csökkentő piruláit. Ha ezeket a számításokat elvégezte pontosan megmutatja, hogy most éppen hány esztendős. S ehhez hozzáadhatja azokat az újabb négy esztendőket amelyeket esetleg még elvesztegethet.

Mindettől nem lesz okosabb, de addig se rágja a körmét, hogy holnap este mire ébred.