Megkezdődött a visszaszámlálás  – már marcangolják a miskolci repülőteret – mi lesz a klubbal

Mentsük meg a miskolci repülőteret.  Végóráit éli a zöld bázis. Aggódnak a klubtagok, a repülés szerelmesei. Az országban egyetlen olyan nagyváros sincs amelynek ne lenne önálló repülőtere. A miénk immár száz esztendős és mindenki tudja – mennyi harci és polgári repülős kezdte itt a pályafutását. Sok száz helybéli katonai és sporternyős itt szállt fel először a kétfedelű darálóval , hogy megérezze milyen is a szabadesés a végtelen kék országúton. A levegőben.

Ma Kerényi László barátommal bejártuk a nagy zöld mezőt, s meghallgattuk a gépeiket bütykölőket, a felszállásra váró pilótákat, sárkányosokat a klub veteránjait. Másról se beszéltek – jövőre megszüntetik a repülőteret – sokaknak fáj a foga erre a hatalmas szabad zöld ingatlanra. Annyira, hogy időnként már is lecsípnek belőle néhány száz, ezer  négyszögölt. Annak biztos tudatában, hogy a nagy és dicső múltú repülőklubnak hamarosan vége. Költözniük se kell mert arról senki nem szólt még, hogy hol is kapnának hasonló méretű le fel szállásra alkalmas sík terepet.

Természetesen a város vezetése mindannyiukat biztatja, hogy nem felejtkeznek meg róluk és támogatják őket. Úgy legyen. Az idén is lesz repülőnap. Lehet, hogy az utolsó miskolci?

Mindenesetre a magasság szerelmesei semmit nem bíznának a véletlenre. Hamarosan kezdik a petíció gyűjtését.Tudják a miskolciak ha akarnak valamit kiállnak az érdekeikért. Reméljük most se lesz másként. A sorozatot folytatjuk – elmondjuk miért is kell, miért is nem mondunk le a repülőtérről ahonnan valamikor még menetrendszerű Maszovlet majd Malév járatok indultak a fővárosba.

S nem sokára jönnek a képek is a miskolci repülőtér mostani mindennapjairól. S jelzem akik a megtartását aláírással támogatják akár nálam is jelentkezhetnek.

Mailben info@szantograf.hu