Kap egy bal első lábat – a reptér ebének készül a protézis – többé nem lesz sánta kutya
repkutya

Na, nehogy már egy , egyetlen nap is a miskolci reptér közelgő tragédiájáról ne szóljak egy szót se. Sajnos az úthenger görög. Megállíthatatlanul. Amikor legutóbb kint jártunk ez az aranyos német juhász fogadott. Ha beszélni tudna ő is elsírta volna magát.

Mi lesz vele ha eltűnik, eltüntetik ezt a zöld végeláthatatlan gyepet. Aki nem tudná ez a kutyus a személyzet tagja, a klub ebe. Fogyatékos, mozgássérült, a bal első lába csonka vagy valamilyen balesetben rokkant meg.  Ennek ellenére három lábbal minden felszálló objektumot addig kíséri míg az el nem hagyja a talajt.

Majd  addig néz után míg az el nem tűnik a levegőben.  Pihenőidőben meg bóklászik a bázis minden szegletében. Felügyel a rendre. Aki odavalósi azt üdvözli az idegeneket meg szemmel tartja. Az ottani hírek szerint hamarosan kap egy bal első protézist. Egy kutyalábat olyat amivel még gyorsabban  kergetheti meg a felszálló gépeket. S nem sántít többé – így könnyen útóléri azokat akiknek erre a gyepre fáj a foga. Kerényi László fotója