Az ország legdrágább parkolója a Józsefvárosban – inkasszálnak vagy kaszálnak – félórára egész napra egyaránt félezer forint

Sok rossz szokásom egyike, ha Pesten járok nem hagyom ki a kínai piac látogatást. A Józsefvárosit. Amely persze már régen nem kínai hanem távol keleti. Sok sok vietnamival, akik bezzeg rögtön kikérik maguknak ha kínainak nézem őket. Szóval ők se barátkoznak egymással ha nem muszáj. Itt a az ország legnagyobb bazárjában a parkolás a legnehezebb mutatvány. Itt ugyanis senki nem tudja, hogy a civil gúnyában lófráló őrök közül kik az illetékesek és kik a szélhámosok akik pecsétes tömbökkel inkasszálnak. Vagy csak kaszálnak?

Megesik, ha megállok valahol akár három vagy négy őr is megpróbálkozik a díjbeszedéssel. Amelyik gyorsabb, ügyesebb annak perkálok. Most a felső képen látható számla alapján fizettem 25 percért 500 forintot.

S még jól is jártam hiszen Miskolcon a posta előtti hét perces megállásért meg is adjusztáltak a derék rendészek. Akik a rendőrségi vallomásban megerősítették – nem akartak büntetni, de nem ismertem el a szabálysértést. És ez ugye főben járó bűn. Ha elismertem volna figyelmeztetnek és már is mehetek az utamra.  Sajnos a gondolatolvasás még nem az erősségem így tiltakoztam aminek a végén bilincsbe verve találtam magam. Szerencsém volt mert a rendőrök kiszabadítottak.