Sárga mellényben , kötélen vezetve – a Meggyeskerti angol magyar tagozatos óvísok a villamoson

Ha jól emlékszem ez a bizonyos sárga fényvisszaverő mellény cirka húsz esztendővel ezelőtt került divatba. Lassan, de biztosan úgy terjedt el mint valaha a bécsi orkánkabát. Nem hiszem, hogy sokan emlékeznek arra amikor hazánkban tömegesen hordtuk télen nyáron ezt a csodálatos hőszigetelő anyagból készült kabátokat. Orkánszerűen söpört végig ez a divat rajtunk.

Hasznos az autósoknak a sárga trikó, ha egy elakadt kocsi körül kell a közúton sündörögnünk. Igazából kezdetben a kukások, az útépítők és a forgalomban serénykedők viselték. Ma is megesik, nem egyszer, hogy ha messziről kiszúrjuk ezeket a sárgálló fazonokat – legyenek azok akár útkaparók is – rögvest a fékre taposunk. Hát ha rendőrők állnak az út mentén.

Ma gyerekeket láttam sárgállani Miskolcon a városház tér környékén. A villamos megállóban fegyelmezetten álltak a járdaszigeten.
A Meggyeskerti óvoda angol tagozatos kicsinyei egyforma fehér sapkában szorongatták a kötelet. Ezen vezetik egymást. Teljes biztonságban.
Angol magyar óvoda csemetéi. A villamosra szállva olyan kellemes gyerekzsivaj szállta meg a kocsit, hogy a felnőttek teljes csöndben figyeltek rájuk.