Bombahír – kamerákkal a telefonos fenyegetők ellen – komoly terrorista nem jelenti be, hogy mire készül  – a zsaruknak a szédülteket is komolyan kell venni

A rendőrök elmondása szerint nem telik el olyan hét, hogy ne kapnának bejelentést, hogy itt vagy ott bombát helyeztek el és egy óra múlva robban. Na ilyenkor aztán akár derülhetnének is, honnan a francból szerezhette a telefonáló a szerkezetet. Ám nincs joguk fontolgatásra, minden szédült embert komolyan kell venni. Hiába tudjuk, hogy aki ilyen dísznóságra készül az nem fenyegetőzik. Az durr bele hadd szóljon nagyot.

Általában valamilyen sanda szándékkal egy nem éppen sikeresnek ígérkező dolgozatírás vagy valamilyen munkát hátráltató ügyben tesznek ilyen meggondolatlan lépéseket, brahiból. Mindenki tudja ezt, a rendőrök is, de nekik mégis úgy kell erre ráugrani mint ha egy atombombát rejtettek volna el valamelyik iskolában.

Ennek a hülyeséágsorozat nehéz véget vetni ha csak a Telekom nem lépi meg a régóta esedékes fejlesztését. Ezekhez a nyílvános készülékekhez mindennütt lehet kamerát csatlakoztatni ott is ahol nincsenek térfigyelők. Ezek a nyílvános csüngősek akár okostelefonokká is varázsolhatók sőt nyugati mintára a fülkéket akár mobil gyorstöltőkkel is kombinálhatják.

A fejlődés útjai végtelenek és kiszámíthatatlanok. 

Mindegyik készülékbe ugyanúgy lehet kamarát tenni mint a bankautomatákhoz. Persze csuklyában is lehet szórakozni de ez egy lépés lenne a telefonos fenyegetések ellen.