Rágyújtotta a házat szállásadójára Mezőcsáton – meghalt a férfi és a kislánya

Egy fiatal férfi és másfél éve kislánya meghalt, amikor a tűz miatt felrobbant egy gázpalack

 

A 36 éves vádlott férfi szívességi lakáshasználóként lakott a sértett férfi házában.  A házban a férfi élt három gyermekével. Őket egyedül nevelte. A vádlott italozó életmódja miatt gyakoriak voltak a konfliktusok. A tulajdonos többször rendreutasította a részegen éjszaka hangoskodó vádlottat, mert a gyerekek nem tudtak aludni miatta. Ilyenkor többször közölte is vele, hogy költözzön el.

A vádlott több alkalommal fenyegette szállásadóját, hogy rájuk gyújtja a házat, ha őt onnan kirakják. 2017. júniusában egy lapáton lévő szemetet meg is gyújtott a vádlott és azt a tulajdonos szobájának bejáratához tette, de ekkor a tüzet sikerült eloltani.

Egy hónappal később, egy újabb veszekedés után a vádlott megvárta míg a sértett és gyermekei aludni térnek, majd az éjszakai órákban a saját szobájában meggyújtott egy pólót, amit a földre dobott. A szőnyeg azonnal lángolni kezdett. Mivel a szobákon nem voltak ajtók, így a tűz gyorsan terjedt a házban. A vádlott tudva arról, hogy a sértett és három kiskorú gyermeke a szobában alszik, az épületet elhagyta és elindult a szomszéd faluba. Pár utcával lejjebb még hallotta a segélykiáltásokat, de semmit nem tett.

A házban lévő füstre a 33 éves családfő felébredt, a nagyobb gyerekeket felébresztette és kiterelte őket a házból. Ezután visszament, hogy másfél éves kislányát is kimenekítse. Azonban onnan már kijönni nem tudtak, ugyanis a konyhában lévő gázpalack a tűz következtében felrobbant. A férfi és a kislány a robbanásban életét vesztette.

 

A szomszédok értesítették a tűzoltókat és maguk is megkezdték az oltást, mely az óriási lángok miatt számukra lehetetlen volt. A tűzoltóknak hajnali egy órától reggelre sikerült a lángokat megfékeznie.

A Főügyészség a vádlottal szemben aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember, valamint részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. Az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta