Szikszó jegy a város időseinek  – Füzesséri József polgármester adta át az ajándékot – folytatása következik

Az országban egyedül álló módon segíti a 62. évet betöltött időseket Szikszó Önkormányzata.  Minden állandó szikszói lakhellyel rendelkező-   2017 december 31-éig az  említett életkort   betöltött személy  20 ezer forint értékű Szikszó Jegyet kap, amelyet helyi szolgáltatóknál lehet beváltani. A program már több éves múlttal rendelkezik. Tavaly indult útjára az a kezdeményezés, hogy a  húszezer forintos utalvány mellé még egy ezer   forint értékű  úgynevezett  Építsük együtt Szikszót  utalványt is bevezettek.

Május 17-én a szikszói Bethánia Szeretetotthonban Füzesséri József polgármester személyesen adta át a jegyeket az ott élő idős embereknek.  Köszöntőjében elmondta , hogy egy város életében kiemelkedően fontos,, hogy odafigyeljen a közösség időseinek a tapasztalataira. Hiszen fejlődni és gyarapodni csak úgy lehet, ha tiszteljük a múltat. Szikszó gazdasági fejlődése lehetővé teszi évek óta, hogy támogatással is kifejezze tiszteletét az idős emberek felé. A Szikszó jegyet kezdetben csak helyi adókra  lehetett felhasználni. Ma már elértek oda, hogy az adók mellett az önkormányzati cégek szolgáltatásaira, és az idén már két helyi élelmiszer bolttal is sikerült megegyezniük a jegyek beváltásra.

Füzesséri  József arról beszélt  is beszélt : Az Építsük együtt Szikszót támogatói utalvánnyal   történő  bővítés  mellett az szólt,  hogy a helyiek  így  személyesen is tudják formálni a közösséget .A támogatói jegy ugyanis arra szolgál, hogy a város közérdekű ügyeit segítse.  A  jeggyel rendelkezők  bárkinek-  civil szervezetek,  intézmények, , magánszemélyek-  odaadhatják azt,  aki olyan kész programmal áll elő, ami a városban élőket szolgálja. Füzesséri József meggyőződése :  a  támogatói jegy  megindít majd egy párbeszédet is a generációk között. A szülőkkel, nagyszülőkkel együtt beszélhetik meg a gyerekek a programokat. És hogyan lesz ebből  fejlesztésekre  fordítható összeg ?  A jegyek összegyűjtése szeptember 15-ig tart, és ezután történik majd  a kifizetés a gyűjtők számára  arra a célra, amit a jeggyel rendelkezők támogattak.

A Bethánia Szeretetotthon lakói nevében Szögeczki  József  otthonvezető köszönte meg az önkormányzat támogatását. A szeretetotthon közössége abban állapodott meg, hogy a jótéteményt a saját eszközeikkel is meghálálják.  Így a következő napokban Szikszó Önkormányzata képviselő testület tagjaiért fohászkodnak majd. Szokás az otthonban ugyanis az, hogy a déli ebédnél olyan célokért is imádkoznak, ami a közösséget szolgálja. 2012 óta minden nap imádkoztak azért, hogy a Bethánia Szeretetotthon épületének a külső munkálataira megszerezzék az anyagi forrásokat. Imájuk meghallgatásra talált, hiszen az idén ez megvalósul.