Drón Kinából – többet tud mint a vetélytársai – itt volt a Xiaomi  – China Expo a hétvégén – Kerényi László felvétele

A hétvégén ismét dübörög a China Expo. Nem először a Shandong tartomány mutatkozik be a Budapesti Ázsia centerben. Akjk nem akarnak elmenni a Nagy falig most itt helyben megismerhetik, feltérképezhetik milyen üzleti kapcsolatokat, gazdasági együttmüködést lehet kialakítani távol kelet legnagyobb óriásával. Hihetetlen szellemi tőkével és óriási kreativitással megáldott ország. Mondhatnám ami náluk nincs azt ne is tessék keresni. Bebizonyosodott nemcsak kiváló kereskedők , de a gyártás és a termékfejlesztés vonalán is már az élvonalba tartoznak. Idág valamennyi kiállításukat végig szemléztem. Az ide talán egy kicsit vérszegényebb mint a tavalyi, nem is tudnám megmagyarázni miért mondom ezt. Talán azért mert Tőlük idáig mindig egyre többen érdeklődtek a magyar piac iránt. Kollégám Kerényi László – a szakma mestere – felfedezte azt a drónt amit nálunk még csak horror áron kínálnak a kinaiak a legkorszerűbb kivitelben szinte féláron hozzák be.

Kerényi Lászlót a gyártó cég igazgatójával tárgyal
Egy magyarul tudó kínai tolmács aranyat ér. Noha minden kiállító tökéletes beszél angolul. Ránk ez már nem annyira jellemző

Elhozta termékeit, megmutatta tudását a Xiaomi cég is. 2010-ben alakultak és  azóta nagy utat tettek meg a mobil elektronika fejlesztése terén. A logójukban látható MI a Mobile Internetet jelenti, de értelmezhetjük úgy is ezt a két betűt, hogy Mission Impossibile,  azaz a lehetetlen küldetés, mert ebben az ágazatban nem könnyű újat alkotni és ezzel a világpiacot meghódítani.

A szuper drón ami hamarosan Miskolc felett repked