Ahol a fényt osztják – a miskolci QL fénycentrum a centrumban – reflektort a zsebbe

Úgy vigyázz mint a szemed fényére! Ismerős figyelmeztetés.

Miközben gyakran megfeledkezzünk, hogy a rossz világítás, a  nem a harmonikus , a túl  kontrasztos, az  egyenetlen fényforrások a kellemetlen rezonanciájú  izzók nemcsak a szemünket károsítják, de még súlyos egészség károsodást is okoznak. Tulajdonképpen a lakások,  az irodák a munkahelyek  világítási rendszerét máig se  mindig  szakemberek tervezik meg. Megesik, hogy a lakberendezésnél is csupán csak esztétikai szempontok szerint vásároljuk meg a lámpákat. Noha Miskolcon már régóta van egy fix pont, a QL fénycentrum ahol nemcsak tanáccsal szolgálnak hanem több száz vezető világítástechnikai gyártó termékei közül válogathatunk. 

Ha kell fénycsövet is cserélnek

Tapasztalatból mondom, hogy a csillárokat, a falilámpákat ma már nem elég esztétikai szempontból válogatni. Tény, hogy a formatervezett világítótestek kellemes hangulatot sugároznak ám az se lehet közömbös, hogy milyen fényerőt vetítenek.

Itt olcsó kincsekre lelhetünk

Ebben a Jókai Mór utca hat szám alatti csupa fényüzletben mindig jó bóklászni. Akár ha csak kiégett izzót akarunk cserélni akkor is érdemes  körül nézni.

A videós kaputelefonok nagy választéka mellett kedvenceim az újszerű ledes zseblámpák amelyek ma már egy  reflektorral vetekednek. Ugyanitt kaphatók még a világító eszközökhöz szükséges tápegységek, akkuk is és kapcsolók minden változatban. S ha valaki figyelmes felfedezheti, hogy szinte mindig vannak akciós termékek amelyeket éppen akkor mesés áron vihetünk hazai.